Betes släpp v 26

Betes släpp för Ghia och Imperia som i torsdags och det är lagom temperatur, svensk sommar just nu perfekt för Ghia. De har beteshagen mittemot Graciano och Heljar , bara en grusväg skiljer hagarna åt. Gott om gräs för dom  och det är härligt att se att då Imperia blir ensam med den gamla Ghia kan hon mycket väl putsa tillbaka i manen. Den närkontakten har Ghia inte här hemma då Lilly är med. Lilly och Gaucho går bredvid varandra i hagarna och jag  har öppnat upp lite bete för Lilly. Hon gnäggade efter de andra två första dagen men nöjer sig nu att gå bredvid Gauchos hage. Det är lite pusslande och det går inte att ge det bästa för alla samtidigt.

Midsommar har firats med familjen under eftermiddagen och de unga har därefter sina andra fester att delta med  kompisar som det brukar vara.

Kommande helg 2-4 /7 kommer hästrundan Skåne att ske. Jag kommer inte medverka denna gång men många andra ska visa upp sitt bästa. Eftersom aveln är ett avslutat kapitel är det mer friskvårdsbiten som är intressant. Jag kommer att marknadsföra den nya inriktningen  efter sommar uppehållet.

Det brukar ändå vara sommar firare som under semestern tar kontakt och vill se hästarna. Så var det för Annelie från Stockholm som under två eller tre somrar återkom för att rida paso peruano. Hon är nu en stolt ägare av ett paso peruano sto Diana . Diana och vår avlidna Italia kom tillsammans till Danmark från USA Texas för några år sedan.

Nu har mitt intyg kommit att jag är godkänd friskvårdsinspiratör efter  40 timmars kurs utbildning.  En bra utbildning som jag kan rekommendera till andra.

Den ligger till grund för att vägleda andra till en bättre hälsa såväl psykiskt som fysiskt i natur och med djur på Conquistagård.

Idag torsdag har jag ringt runt för att få en tid till vår golden retriever  Doris som har fått en abcess, böld mellan trampdynorna. Vi tvättar och håller rent men det känns som om den inte tömmer sig och minskar som man förväntar sig. Inte helt lätt då det är semestertider och brist på veterinärer.

Jag ska inte bli långrandig med vad som växer här hemma men vår klätteros går ju inte att missa. Den har till och med gjort en utlöpare under taket. Även vår dansk svenska gårdshund Freya kom med på bild.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment