Första semesterveckan v 29

Första semesterveckan från mitt andra jobb och då är det dags att ta itu med ut mockning av lösdriften . Detta är det mest ansträngande både fysiskt och psykiskt. En större gård tar sina maskiner till hjälp men så är det inte här. För att göra det lite mer hanterbart har jag en plan som jag absolut måste följa. Högst 5 kärror varje dag sedan stopp. Jag tjuvstartade på någon av mina lediga dagar och har nu avverkat 6 dagar med 5 kärror varje dag.  Det görs tidigt på morgonen för det svettas en hel del, men det är inte farligt att svettas, går att återställa vätskeförlusten efteråt. Nåväl, arbetet är nu utfört

Gaucho kan trampa ner som vanligt så det var nog en patella upphakning. Han och Lilly är kvar på gården och de har nog lite tråkigt, står mest stilla och viftar bort flugor och stora elaka hästflugor. De får insektstäcken på sig och skydd för ögon och öron så klart. Idag ska de ridas på första gången på många veckor. Vi får se hur det går med flugorna , kanske en runda i skogens skugga för att undvika träffa på dom värsta, stora  hästflugorna.

Efter underhållsarbete på morgon och förmiddag åker jag , min man och yngsta sonen på utfärder. Här finns mycket att besöka på nära håll. En dag besökte vi Eriks gården och plockade stora fina bär. Hallon , björnbär och jordgubbar. Mycket bra med att kunna plocka jordgubbarna stående. De var planterade i upphöjda rännor. Likaså höga buskar med hallon och björnbär. Vi avstod från de stora blåbären , amerikanska blåbär, imponerande men ganska smaklösa. Vi här ätit jordgubbar alla dagar sedan dess och även fryst in hallon och björnbär till kommande höst och vinter.

Bild bären och ”prova dina vingar statyett” nu när jag snart börjar nytt jobb i Sjöbo.

Vår Doris är bättre , knölen på tassen borta och vi har trappat ner på cortisonet så hon får nu bara ½ tablett varannan dag. Det överdrivna drickandet är borta och inget mer kissande inomhus. Vi tar våra små promenader väl medveten om ålderstecken på rygg och höfter.

Det ihållande regnet  som i fredags och lördags var nödvändigt. Bra för gräsets återväxt , skönt för hästarna att slippa insekterna den tiden och bra för svamparna. Vi har plockat 5 ½ kg rensade kantareller under förra helgen. Det är något särskilt med att plocka svamp (och bär). Det sitter nog i våra gener, att vi mår bra av det.

Slutligen, nyinköpta detaljer på Conquistagård , ska finna deras rätta platser.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment