Semestertider v 30

Semestertider, men dagarna fylls med allehanda. Efter utmockning av lösdriften har jag högtrycks tvättat boxväggarna som jag gör varje sommar. Dessutom har jag engagerat hela familjen att klippa bort storbladig ogräsväxt med brun fröstängel som hästarna inte tuggar på. Denna större ogräsväxt tar snart över i hagen och slår man bort dom med buskröjare får man en spridning av de bruna fröna. En kärra varje kväll med grensax är bättre än inget alls.

Graciano och Heljar togs hem från betet som i onsdags , anledningen att de båda två har fula insekts sår, inte bara fördelar med sommarbete. Heljar har fått på nosryggen och på skapet där det inte har skyddats av täcke och huva.

Graciano har som på bilden , otäckt sår på mulen och vid sidan där är huden som tunnats .

sommarplaga rotated
Semestertider v 30 5

Det var dags med hovslagare på Graciano , Heljar och Lilly som igår, torsdags.

hovslagare dags for Grasse rotated
Semestertider v 30 6

Hovslagare Kent har en följeslagare , hunden Dumle , en tålmodig liten hund som väntade snällt på att husse skulle sko färdigt. Dumle har en kompis hemma och gissa vad han heter …Kola så klart. Då de båda kallas in så blir det helt enkelt Dumle-Kola.

dumle rotated
Semestertider v 30 7

Eftersom Graciano är hemkommen så red medryttare Charlotte och Linnea en tur i onsdags.

tillbaka rotated
Semestertider v 30 8

Charlotte på Graciano och Linnea på Gaucho. Hästarna skötte sig fint trots rid uppehållet.

För övrigt har jag fått ett trevligt mejl från en flicka Tindra  som nyligen är klar med sin hästgymnasieutbildning och praktik hos Joakim Lövgren . Hon söker jobb häromkring. Hoppas någon nappar för hon skrev så trevligt och hade många tilläggsutbildningar, bland annat truck körkort.

Den kraftiga vinden som igår tog hela min fina paviljong och lyfte upp den så att ena stödet knäcktes. Otur att jag inte tänkte på att ta ner kapellet….

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment