Stövel dags, mössa och vantar


Ja, även i Skåne har det varit frost som i torsdag morse. Jag har tänkt att vårda mina gummistövlar med Glycerin droppar . Tycker att de allt för lätt måste kasseras då de spricker framför allt i fogar mellan sula och stövelskaft. Flaskan med Glycerin kostade 30 kr och det kommer att räcka till många stövlar och för den delen även  gummilister som inte ska torka ut. Så jag tipsar om lite gummistövelvård för att slippa torrsprickor  och därmed vattenläckage.

land moter stad
Stövel dags, mössa och vantar 3

I onsdags då jag var ledig , var jag ute med hundarna på en härlig solig morgonpromenad och vid slutet av rundan går jag in på vår lilla grusväg som vi kallar Gunnars väg efter den man som tidigare bott i vårt hus. En av beteshagarna mitt emot har fortfarande unghästar, 5 stycken ute på bete. I ena hörnet låg både tråden och stolpar nere och de hade kunnat gå över hur lätt som helst. Då jag gick förbi såg jag en av unghästarna beta över tråden så att ytterligare en stolpe var på väg att vika sig. Antingen är det dovhjortar som har sprungit igenom eller så är det unghästarna själva som betat över och mellan trådarna eftersom ingen el var på.  Brist på grönt gräs gör också att de provar att beta på andra sidan staketet. Hur som helst, jag ringde jag vår granne och det är hennes bror som har hand om betet. Under tiden placerade jag ut hö till hästarna en bit ifrån det öppna hörnet. Han kom strax efter och ingen häst kom lös. Den morgonen kände jag mig lite som en vardags hjälte.

Trots att det är kallare har Heljar, islandshästen , skrubbat sin man och hals då han nu har varit utan täcke några veckor. I onsdags , innan frosten kom vilade jag en stund på eftermiddagen och kunde då se massor med små knott röra sig i ”stim” i eftermiddags solen genom sovrumsfönstret . För Heljars skull ,hoppas jag att kylan kommer tillbaka , idag fredag är det tyvärr milt igen.

heljar 1
Heljar sedan många år tillbak

Min framtidsplan fortskrider och snart är fölboxen tömd på allehanda prylar . Här vill jag inreda en ” Old Times”  butik med saker och ting som varit. Både häst utrustnings tema och annat som andra antika prylar som blivit ”över” och som jag önskar andra kan få glädje med. Även samlarobjekt från min man Johan. Tåg , båtar och så klart fantastiska faktaböcker om lok , båtar och Historia.  Vi inser nu att vi är behov av bättre plats i  våra garderober och att stall loftet inte är det bästa stället att förvara saker och ting med tanke på allt damm som samlas. Recycling alltså , men jag inser att våra intressen inte är ungdomars nu för tiden . Hoppas att någon finner intresse att höra av sig eller komma ut och besöka oss eller  då lilla Old Time butiken är klar.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment