Sedan jag skrev sist har det tråkiga beskedet kommit som förra torsdagen på eftermiddagen. Nisses biopsi, vävnadsprov från ögat, visade på skivepitelcancer och ögonspecialist veterinär rekommenderade att han skulle somna in snarast. I väntan på besked så har han fått smärtlindring. Ja , vad ska man säga, farväl är alltid svårt men för att inte utsätta honom för  lidande får jag inte vara självisk och dra ut på tiden. Jag kontaktade min hästveterinär Eva, som bor här i närheten, och hon kom som i fredags kväll. Han somnade in i vårt kök där han trivdes att vara. Eva har lärt den snabba metoden att avliva så han var borta på några sekunder, därefter en avvaktan och lyssna på eventuella hjärtljud och sedan en ny dos i hjärtat. Vi hade en liten avskedsceremoni på kvällen då vi begravde honom. Kärleksört växer på hans grav och hans gravljus har brunnit i 4 dagar. När jag skriver om denna kära katt blir jag på nytt gråtmild….

Får tänka som Paul Mc Cartney då han sörjde sin mor. Hennes uppmaning i drömmen om att ” LET IT BE”  som sedan blev en ny Beatles hit.

Släpp det Susanne, minns de fina stunderna under de 12 år han var här hos oss. En ”hittekatt” som fick ett bra och ganska långt liv trots att han var döv.

fina Nissse
Tack för din tid på jorden
Kvalifikation

Min svärdotter fann en annons om en kattunge som liknar Nisse, en hane, och jag skrev en förfrågan och berättade om vår gård, våra djur och naturen. Tyvärr kvalificerade jag mig inte då det önskas att annan katt ska finnas redan som sällskap att växa upp med.

Lite annat

Andra händelser är att Ida och Svea kommer då och då och pysslar med Heljar och hjälper mig i stallet. De är de yngsta friskvårdsdeltagarna här på gården. Svea går i tredje klass

De yngsta friskva%CC%8Ardsuto%CC%88varna rotated
Nytt föl

Hästuppfödare av PRE hästar, kollega Natasja, har fått det andra fölet för 2020. En fin liten hingst. Den sena ankomsten beror på att hon redan var dräktig då hon kom från Spanien.

mor fo%CC%88l och matte
Livet

En del kommer till världen och andra tages bort, så är livet.

sovande a%CC%88ngel rotated

mvh Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment