Vad kostar det att rida?

Vad kostar det att rida? En ridskoletimme kan kosta mellan en hundring och över 400 spänn

Priset varierar beroende på upplägg, ålder och var du bor. Överallt får du mycket för pengarna. 

För den som vill är stallet så mycket mer än en timme till häst.  Ridskolan håller ofta öppet året runt och den som vill kan vara och växa tillsammans med hästar varje dag, utan att det kostar extra.

Men när det gäller ridpriset är det en hel del som ska bakas in, och som ibland gör ridsporten dyrare än andra idrotter. 
– Att vi har yrkes/högskoleutbildad personal på våra ridskolor är en bidragande orsak men också en jätteviktig förutsättning för både säkerhet och kvalité, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion.

Dyra anläggnings- och driftskostnader är också stora poster som avspeglas i ridpriset.
– Många gånger får våra föreningar driva och underhålla anläggningarna helt själva och det kostar långt mer än vad man kan tänka sig, säger Markku som själv är ridskolechef hos Lunds Civila RF.
– För ridsporten är det därför en ständig utmaning att arbeta för att landets kommuner ska få större kunskap om vår sport och våra förutsättningar, så att vi kan fortsätta att erbjuda ridsport för alla, hela livet.

I en undersökning bland låg- och mellanstadieföräldrar gjord av Novus 2015, förknippas ridsporten med höga kostnader som man anser är en tröskel för att låta sina barn börja rida på ridskola. Varannan förälder kan dock tänka sig att låta sina barn börja på ridskola, förutsatt att barnen vill.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Vad kostar det att rida?
Vad kostar det att rida? 3

Vad kostar det att rida? Vad kostar det att rida? Vad kostar det att rida?

Vad kostar det att rida?
Vad kostar det att rida? 4

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment