Stora Flyttdagen

Stora flyttdagen idag, inte för Johan och mig, men för mellansonen Gustav och Emma. De fick nycklarna till sin insatslägenhet i morse. En stor Renault B-lastbil har lastats och körts ner till Skurup där de flyttar in i en alldeles ny trerums lägenhet med tomt både framför och bakom radhuset. De har bott hos oss i 7 veckor och det har rullat på bra. Nu när jag sitter och skriver detta är det bara hunden Bella kvar och en massa fiskeväskor och fiskespön, förstås. Det känns lite ensamt just nu, vi trivs tillsammans och har hjälpts åt med hundpromenader och att ge hästarna hö mitt på dagen. Jag får glädja mig åt deras lycka med ny lägenhet. Det är bara några kilometer mellan.

Tackblomma

Sist jag satte punkt för bloggen v 46 kom Emma som arbetstränat här på gården, med en tackblomma med ett kort med texten ” TACK Susanne för att jag har fått vara på din underbara gård under min rehabilitering. Du, Havberg, hästarna  har gett mig både tid , verktyg, lugn och tro till mig själv. Hoppas det blir möjlighet att kunna fortsätta komma ut hit till ditt paradis Kram Emma”

Tackblomma
Mycket tillbaks

Så klart Emma! De människor som jag och hästarna kan hjälpa, ger mig så mycket tillbaka. Emma och hennes sambo flyttar några mil från Skurup och flytten ger deras vardag lite ny luft under vingarna. Hon kom tillbaka som idag och red en sväng med de andra medryttarna.

Fluffigt

Helgen besökte jag och min kollega Johanna, ni vet huvudrollsinnehavaren med Gaucho i Conquistagårdsfilmen, djurhemmet i Aggarp, för att se på katter som söker nytt hem. Otroligt fint och välskött, hemmet har funnits sedan 1963! En vit katt fanns men mycket överviktig och vet inte hur gammal. Enligt Facebooksidan, lämnade föreståndarinnan ut en vit katt med namn Snövit bara för någon vecka sedan, och den var på pricken lik Nisse, med sin fluffiga mjuka päls. Jag har meddelat mig om det kommer på nytt in en liknande är jag mycket intresserad. Kanske tiden gör sitt med att jag  inte ska vara så kräsen med färg och fluffigheten i pälsen. Kanske få veta lite mera om den överviktiga katten.

Aggarpskatt
Skyddsängel

Vi besökte även deras fina djurkyrkogård som vaktades av Franciskus av Assisi, djurens beskyddare.

Franciskus
Shettis på äventyr

Jag har fått mer besked om den lille shettisen, sällskapet till vår avkomma Tulio. Bilden som jag visar är efter det att det har grävt fram honom. Min vän skriver att Tulio stod kvar inne i skjulet hela natten och förmiddagen men de tänkte inte på att den lille kunde vara där. De ringde veterinärer och polisen för de trodde helt säkert att han var stulen. När de efter en tids arbete äntligen fick se en bit av baken vände skräcken till lycka . Han var lite stapplig de första stegen men mådde bra efter omständigheterna.Visst finns de där skyddsänglarna eller var det Franciskus som hjälpte till….

Både poliser och veterinärer fick sig ett gott skratt.

Svårupptäckt
inte lätt att vara så liten och halmfärgad…

Hälsningar Susanne

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment