Alla slags väder på en och samma gång

Denna första semestervecka , eller ledig vecka från mitt andra jobb, har jag ägnat åt , ”to do listan ” .  Första semester dagen ,i måndags på jobb igen  för att avsluta ett ärende . Tisdagen bankärende. Rensat i garderober. Varit med skräp till återvinningscentralen. Högtrycks tvättat boxar. Tvättat av svalornas fågelbajs på boxdörrar och oljat in både in och utsidan .

Det känns bra, jag är nöjd. Därmed, som i fredags, blev det kvalitets tid med svärdottern Emma och barnbarnet Wille i Trelleborg. På kvällen god middag  med mellansonen Gustav, Emma och Wille, den yngre familjen Lindgren. Semesterkänslan har infunnits sig och jag unnar mig eftermiddagsvila och att läsa en stund.

Då vi har hästarna hemma denna sommar, får vi göra kortare utfärder runt omkring. Hundarna brukar vi ta med , på så vis blir det skogspromenader,  bra både för oss själva och hundarna. Besök i second hand butiker har det även blivit. För varje år blir det allt fler som dyker upp. Det ligger rätt i tiden . Även jag själv har ju en ”andra hand butik ”med häst tillbehör, sadlar , peruansk utrustning + lite annat. Svårigheten är att hålla öppet tider på fasta tider.  Ska lösa det på något vis. Kanske mejl kontakt , pasoperuano@havberg.se med önskemål om gårdsbesök.

väder
Senaste second hand fyndet. Han håller koll på stallet.

Idag har jag släppt ut hästarna på minibete. Det är mindre hagar som har stått orörda ett tag för att gräset ska återhämta sig. Även om jag lägger ut hö i de andra hagarna är det gröna gräset det mest naturliga för en häst.

väder
Lilly och Imperia med huvudena mot marken
väder

Heljar i ny Zebra outlook. Det är ju vetenskapligt bevisat att det motverkar mindre intresse för insekternas att slå sig ner på Zebramönstrade ytor.

Läste just om att trädgårdsmästare lever längre och friskare. Det är tydligen naturlig avkopplande känsla med trädgårdsarbete som får själen att känna ro. Liknande är livet på Conquistagård något av en tillfredställande avkoppling. Lite växter att vårda . Annat som gör skillnad är till exempel rengjorda boxar med ny halm, välkrattad gårdsplan. Djur som ska ha det bra, bli ompysslade .

väder

Såpnejlikor tillåts att finnas kvar i kanten av corallen. Av dessa rötter gjordes såpa och schampo förr i tiden.

Än så länge får jag nöja mig med dessa två , fasanen och  den vita tuppen i brist på de riktiga.

väder
Istället för på riktigt

Semestervädret är mångfaldigt. Senaste hundrundan,  i vår närliggande skog, tog sig solens strålar sig ner mellan trädgrenarna samtidigt som det kom ett stilla regn. Dock ingen vind just då. Från att varit så torrt och total avsaknad av regn i maj och större delen av juni , tror jag detta  skiftande väder är tacksam för jordbrukarna och därmed en möjlighet för en andra skörd  hö, ensilage . Jag själv uppskattar lite svalare sommar.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment