Full rulle

En härlig vecka med god arbetslust , det är ett härligt ord jag lärt mig från  TV , Helsingör poliserna. Vädret är förträffligt , lagom varmt och med en svag sommarbris på det …..Det går hur lätt som helst att  fixa i stall och trädgård .Även bra att olja in trä ytor och min man har ju målat en del också. Även mot kvällen finns god arbetslust och jag var bra tvungen att ta föreviga min man Johan då han efter att kört runt på gårdsplanen , fortsatte inne i corallen. Jag fick låten” här är karusellen som ska gå av till kvällen”… i huvudet då jag såg honom snurra runt i allt mindre cirklar.

Full rulle
Här är karusellen som ska gå av till kvällen

Vi har haft en tidigare kräftskiva i helgen  för vår yngsta son Eriks räkning då han snart åker till Hong Kong som utbytes student. Fyra generationer från den äldsta min och min systers pappa Owes om  blir 91 år i november till Wilhelm vårt barnbarn och pappa Owes barnbarns barn 1 ½ år. Det är härligt att umgås över generationerna.

Full rulle
Hong Kongs flagga
Full rulle
Rosor med nästan intill kräftfärg , fick jag till kräftskivan från min syster Catharina

För övrigt har vi en ständig kamp med flugor just nu. Det har fullständigt exploderat de senaste dagarna. Är det några djur som jag kan döda så är det flugor och fästingar. Vi har satt klister remsor i köket och de visar hur snabbt de fylls på. Vi är noga med att stänga dörrar och fönster men ändå så finns de där. Flugsmällan finns också till hands . Hästarna har inte så mycket problem med de stora hästflugorna längre men just den vanliga husflugan . Tack vare hästarnas skydds huvor slipper de att ha flugorna runt ögonen.

Ja ,så var det då full rulle även på stall loftet. Den sista rundbalen rullades fram till tak luckan ovanför Lillys box. Andra gången jag skulle ta ner halm , händer det som inte var så bra . Eftersom ingen bal bakom så rullades 8 meter ½ meterhög halm remsa ut och blockerar för att få in nya halmrullar. Jag vill ju ha hjälp av Erik att göra det innan det bär iväg till Hong Kong. Troligen hinner jag att använda upp halmen innan han åker.

Full rulle
En före detta halmrulle  blev till  8 meter  ½ meter hög halmremsa

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment