Än är svalorna kvar v 32

Jag trotsar den svala morgonen genom att fortsätta ha klänning och utan strumpor. Rönnbärens färger gör mig påmind om att hösten nalkas , bara nalkas. Britt sommar finns ju, så dagarna när solen gått upp värmer upp luften så att  sommarkänslan kan bestå. Än är svalorna kvar, jag hör deras kvitter då jag mockar Gaucho och Lillys box. Betet på höjden är på slutet och jag stöd fordrar Ghia och sällskapet Imperia. Det är svårt att ha en mager häst (Ghia, 30 åringen) och en yngre ,Imperia som lägger på sig extra kilon. De borde komma hem för att Ghia ska få kraftfoder på box igen .Samtidigt vill jag dra ut på sommarbetet för som jag känner med magkänslan är det hennes sista sommar. Jag får rådfråga någon hur de skulle ha gjort. Ghia ska även avmaskas en tredje gång ( 8 veckors intervall) då hon hade höga värden av liten och stor blodmask i våras före betes utsläpp.

ghia
Än är svalorna kvar v 32 4

Gaucho kommer få behandling av equieterapheut (kiropraktiker) Åsa idag.  Han har återkommande upphakningar som troligen är patellalåsning. Glad och felfri när han rids men dagen efter stapplig då han har stått på box över natten.

Gaucho 3 1
Än är svalorna kvar v 32 5

Gaucho E.K ,  stallets stolthet  finns en del videos på honom på hemsidan www.paso-peruano.se  och på you tube under hans namn och Conquistagård

Vår lilla Freya kommer inte att paras då det har visats sig på röntgen att hon har liten anmärkning på höfterna , någon liknande patella låsning hos häst. Min man kommer att återkomma till veterinär på måndag för att diskutera om det ska opereras eller inte. Tråkigt , det hade varit roligt med valpar , det har vi inte haft tidigare. Min man Johan har gått ett år tidigare i pension, så valpvakt finns ju.

Nu till den andra delen om friskvårds faktorer. Då jag läste min handbok till friskvårdsinspiratör, fick jag som uppgift att räkna ut mitt bodymassindex, alltså BMI. Jag vet vad det är men har aldrig sett åt det hållet att det skulle vara nödvändigt. Sakta med åren läggs kilona på och man vänjer sig med det. Precis om  ögonen ser en som man alltid har sett ut ,en falskt minne . Vågen har en gömd plats. Den används mest av yngsta sonen som vill ha koll på om han går upp i vikt. (ombytt problem).

Nu blev det att göra som uppgiften krävde . Ja, lite förvånad blev jag . Ett värde på 26 medför att jag är överviktig. Det är bara att se sanningen i vitögat. Enligt index är 25-30 övervikt och därefter fetma. Uträkningen är din vikt kg / längden x längden alltså 1.68cm x 1,68cm . Nu kan den med god mattekunskap räkna ut min vikt. Det gör inget, nu ska jag sluta att förneka. Det var detta jag vill komma fram till . Bli medveten om verkligheten och sätt upp delmål att jobba mot.

friskvardsinspirator rotated
Än är svalorna kvar v 32 6

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment