Friskvård v 31

Fortsatt semester och då fylls dagarna med saker som har skjutits upp. Det konsumeras mer i semestertider, bland annat har vi köpte en lättare uppladdningsbar buskröjare. Vår bensindrivna är på ”reklamation” köptes förra året och ej kunnat användas på grund av ett stopp i bensinflödet. En liten harv till trädgårdstraktorn som kanske inte stämde helt överens med förväntningarna. Pinnarna når precis ner och vi lägger tyngd på den för att kratta bättre.  En ny paviljong har inhandlats och står på plats

paviljong 1 rotated
Friskvård v 31 4

Ja, på en gård och i en trädgård finns det alltid att göra sommartid. Hästarna rids mer nu då det har blivit lite svalare . Ghia och Imperia stöd fordras upp på betet och vi fortsätter att behandla vår Golden retriever Doris för sin ”böld ” mellan trampdynorna. Vi var på Evidensia som i måndags igen med henne . Nya prover på de avvikande blodvärden togs och det visade sig bra nu, inget problem med sköldkörteln och förhöjda vita blodkroppar. uppdrivningen öppnades försiktigt upp men inget var kommer ut. Ny cortisonbehandling (antiinflammatoriskt) ska ges några dagar till och ny kontroll 14 dagar.

De tva tatt intill
Friskvård v 31 5

Ja, det är sammanfattningen på den gångna veckan gällande hästar och hundar på Conquistagård , resterande blogg kommer att handla om friskvård. Stegvis kommer information vävas in då Conquistagård står för ny inriktning med friskvård i fokus . Jag vill gärna dela med mig av den kunskap som jag tagit del av genom Bergquists educations samt annan litteratur som jag läser igenom.  

Mycket friskvård handlar om träna så här , ät det här så mår du bättre. Det är ett enkelt sätt att se på saker och ting. Det jag vill bidra till är att analysera vad är det jag vill ändra på och därefter göra upp en plan för förändring på sikt.

Jämte friskvårdsinspiratör handboken har jag för andra gången läst igenom Susanna Edhins bok ”den självläkande människan”. Jag kan varmt rekommendera att läsa boken.

Hon skriver om att ett bra sätt att bli medveten, är att se efter hur mycket ansvar vi tar för olika delar av våra liv.

Hon radar upp  ett stapeldiagram  0- 25- 50- 75-100 % där du ska göra din bedömning för att mer överskådlig finna vad som bör förändras.  Hon kallar det självdiagnos. Sid 308 i boken.

Ditt ansvar gällande

Ditt arbete?

Dina närmaste?

Dina relationer?

Dina matvanor?

Din motion?

Dina känslor?

Din personliga utveckling?

Att du fyller på livsenergi?

Något att fundera på tills nästa vecka.

vaga prova rotated
Våga prova dina vingar , YES you can, you can,  få frid i sinnet.

Avslutar med ett visdomsord från Stig Johansson  ” Alla dessa dagar som kom och gick-inte visste jag att det var livet”  

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment