Änglavakt

Ja, återigen en ”vanlig” grå dag med 3 grader men en skillnad är det och det är att jag hör de små tidiga vår fåglarna i massvis uppe i våra lärkträd i skogs hagen. Även en skogsduva hoar då jag mockar i stallet. Jag känner att jag får rosiga kinder denna tidiga morgon då temperaturen är bara några grader. Känner mig frisk och stark. Idag är det lite guldkant i vardagen. Det ska hållas möte för utvärdering 2019 års lilla hästrunda och se om önskemål finns om en ny runda 2020.  Mötet ska hållas på Humlamaden, hos Lis lott som har hållit på med hästunderstödd hästverksamhet i över 15 år. Första gången jag hördes talas om Humlamaden var på Flyinge då Monty Roberts skulle hålla show. Han delade ut ett pris till verksamheten. Inte vilket pris som helst utan prissumman räckte till ett ridhus om jag förstod Lis lott rätt.

Vi själva hann ju inte besöka gårdarna då Lilla hästrunden ägde rum i november. Nu får vi chansen att se och höra om Humlamaden . Tilläggas kan, då det går riktigt bra för ett företag i hästbranschen, är att hon har varit i två omgångar och föreläst om hästunderstödd behandling i KINA , tänka sig !

Jag har mycket annat att vara tacksam över för det har hänt två tillbud som kunde ha slutat olyckligt om det inte hade varit för Conquistagårds skyddsänglar.

I det ena fallet hade jag plockat ner ett anslag om program på Skönabäcks ridanläggning, hösten 2019 som inte var aktuell längre. Jag lade 4 häftstift i min stalljacka. Därefter skulle jag ge morötter och då händerna är upptagna med andra kassar hade jag lagt morötter i fickorna. Troligen har ett stift gått in i en morot. På morgonen då Gaucho skulle får sitt kraftfoder såg jag något vitt i den svarta krubban….  ett häftstift. Jag kunde snabbt konstatera att de andra tre fanns kvar i jackfickan, Puh!

Den andra händelsen är att vår Berner Sennen hund, Selma har i två nätter i rad väckt oss för att gå ut och äta gräs i mängder. Aptiten var inte den bästa men hon var inte förstoppad. Tredje dagen började hon att kräka upp gräs och även det hon ätit. Stor misstanke om att något fanns i hennes mage som inte skulle vara där och som skulle kräva ett veterinärbesök med magröntgen. Vi gick en lång promenad och hon visade inga större tecken på olust. Då hände det ….. hon satte sig för att uträtta sina behov och hon satt länge… något mycket avlångt kom ut, i mitten såg det ut som något slags tyg. Jag var bara tvungen att ta reda på vad denna snart 8 – åriga hund hade ätit. Det långa föremålet med gräs omkring spolades av med hett vatten i stallet och kvar blev det en lång herrstrumpa stl 43.

Att valpar kan ge sig på strumpor har vi egen erfarenhet av, men att en vuxen hund pressar ner en strumpa utan att klöka och kräka upp samt att mag tarmsystemet bearbetat den under tre dagar är otroligt. Tack mina skyddsänglar för att ni hjälper till.

änglavakt
Till vänster är strumpan som gjort en inre lång resa genom Selmas mage och tarmar

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment