Söndagspromenad

söndagspromenad 2
Söndagspromenad 5

Likt sjukvårdspersonal som placerar stetoskopet runt nacken gör jag samma med grimskaftet då de sex hästarna sig in eller ut. Graciano står kvar i lösdriften, det är bara han som får stå under tak så kompisen Heljar går in på box bredvid Gaucho på natten. Förutom grimmor av och på så är det tre täcken också. Varje kväll skrapar jag noga ur Lillys hovar för att spraya med en antibakteriell hovspray. Hon har denna vinter haft problem med hovröta precis under skon på bakhovarna. Det är dags att beställa hem med grus till hagarna. Lerjord är inget roligt.

söndagspromenad 1
Söndagspromenad 6

Igår var det ännu en grå dag men Ida och jag tog Lilly och gamla Ghia ut på en söndagspromenad och att se Ghias ögon uttryck att få komma ifrån hagen en stund, gjorde att dagen blev mycket ljusare  och roligare. Ida skrittade Lilly och jag ledde 29 åringen . Ghia har inte ridits på en del år men är fortfarande spänstig. Det visar hon varje gång jag tar ut henne från boxen . Hon gör en djup framsträckning av frambenen så pass mycket att man inte tror att hon ska komma upp igen, men det gör hon.

söndagspromenad 3
Söndagspromenad 7

Mötet för några dagar sedan på Humlamaden, gick mycket bra. Lite avstämning av 2019 års lilla hästrunda och så nytt beslut om lilla hästrundan för 2020, datum fastställt till 1:a maj. Det kommer bli härligt med bokskogens skira löv och förhoppningsvis en vårsol som bara vill locka ut besökarna till gårdarna.

Vi har även sett till att det blir en lilla hästrunda förening. Styrelsen är redan fastställd. Känns att vi är motiverade att gå vidare , allt faller på plats.

Vad mer från byn Havberg ? Jo, 4 stycken killingar har fötts, lite tidigt men ändå pigga och frisaka. Det är Anton som har sina getter på fina inhängnade ängar längs vår ridstig.  De har egen liten bro , kryp in över natten och fina hö krubbor som säkert är hemmagjorda av Anton själv. Dom skulle Mandelmanns sett. De har ju också getter nu.

söndagspromenad 4
Söndagspromenad 8

Gaucho har träffat kiropraktiker Åsa och blivit justerad i S-L leden. Hästar visar inte alltid att något är fel så bra när Åsa går igenom hela ryggen och korset.

Cissi , arbetstränar idag och har  tränat unghästen. Det kan ses på instagram: conquista.gard, hur duktig hon har blivit. En mycket lättlärd häst .

Jag har lagat hästtäcken och tänka sig att ingen nål bröts av , tråden räckte , maskinen sömnade på lekande lätt utan att fastna.  Det är min Farmors Husqvarna symaskin från tidigt 1950 tal. Alltså en fröjd idag att sy.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment