Äntligen så saktar de ner!

Varning

Usch vad det blåser, det är riktigt otäckt och hästarna är ute! Jag sitter i köket och ser hur träden svajar och hur det dånar ute. Klass-2-varning idag!  Mina tjejer som arbetstränar har varit ute idag på fm och vi har fixat boxarna och städat i sadelkammaren eftersom storm och därmed olämpligt att rida. Istället för att träna de muskler som behövs vid ridning, har vi skrattat mycket och det är ju både bra för kropp (magen) och själ. Jag ser lika mycket fram till de dagar då de arbetstränar, som de gör.

Storm i Skåne
Det blåser hårt i Skåne

Kan sin läxa

Ny lektion med Johanna Akke som i måndags och Imperia ,unghästen lär sig fort. Läxan som hon fick var att gå fram själv inte bara gå efter någon. Detta klarade hon mycket bättre. Smackningar och hon ökar lite mera, så pass att hon nu även ska lära sig sakta ner och stanna på kommando. Det svåra är att sluta i tid för det är så roligt. Viktigt att inte ha för långa pass, det nya ska tas in och bearbetas, återhämtning behövs även för hästar…

Hundannons

På hundfronten är det som så att jag drömde att Selma var hos oss i huset. Jag kommer ihåg att Johan, min man sa”jo, där är ju Selma”. Det var natten mellan söndag och måndag . På måndag kommer det upp en hundannons på blocket om 7 månaders dansk-svensk hund , tillika tik , söker nytt hem eftersom sjukdom i familjen. Hunden finns i Malmö . Kändes som om detta hängde ihop med drömmen, att Selma ville berätta något. Vi hörde av oss strax efter annonsen kom in i måndags och har som igår, onsdag varit och träffat detta lilla liv. Som bara är så glad och visar det med hela kroppen. Vi hade Doris, vår Golden retriever med oss , det var första gången hon var inne i centrum av Malmö. Och vi åkte hiss upp till deras lägenhet. Eftersom fler hört av sig och bokat tid för att träffa hunden, måste vi vänta några dagar till för besked om hon blir vår. Det kändes som om de tyckte att vi kunde erbjuda ett bra hem. På landet, men man vet ju inte, någon annan kan ju överträffa oss.

så skall det gå till

Nu har jag fått information om hur man ska göra för att bilisterna ska sakta in. Vi har visat med handen att dämpa hastigheten då de kör förbi men detta är något nytt!

Tips till fartsyndare

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment