Att prioritera

Fredag kväll och fullmåne, det har blivit varmare men inte riktigt  vår skönt ännu. Det har varit leverans av nytt hösilage som igår. Jonny är heltidsjordbrukare och därmed är  hans planering extra viktig innan vår bestyren sätter igång . Jag har fått hit 10 nya balar .De räcker länge nu eftersom hästarna är planerade att få gå ut på bete i sommar. Men är det inkomster så är det utgifter.

Allt gott hö de äter ska passera i deras mag- och tarmkanal och köras ut på gödselplattan. Någon ska tömma denna gödselplatta för att strö näring ut på åkrarna här ute i Havberg . Han heter Björn och det brukar ske i början på april då jorden har torkat upp. Det känns bra att det kommer till nytta. Ett återvinning system som jag gillar. Jag är av den sort att om det finns ett nytt användningsområde  för saker och ting så skänker det mig stor glädje.

Att prioritera
Att prioritera 5

Lilly och Heljar rids flitigt. Trots hård vind tar de sig ut på en runda.

Det pysslas i stallet. Även Graciano har fått en fin svans fläta.

Att prioritera
Att prioritera 6
Att prioritera
Att prioritera 7

Vi har mycket dovhjortar som kommer alltmer nära husen. Infarten till vår lilla by  finns en stor beteshage och där ligger ca 20-25 dovhjortar och vilar. Hagen efter det finns det får och getter .  Även uppe på höjden finns en annan dovhjorts flock som håller ihop och vilar på ängarna. Det känns som en liten nationalpark tillsammans med alla hästar i de andra hagarna här i Havberg.  

I vår trädgård , såg jag 6 stycken obekymrade dovhjortar som betande av gräset under fruktträden.

Att prioritera
Att prioritera 8

Vår Golden retriever Doris börjar tappa energi och styrka. Hon har konstaterats ha Spondilos , alltså besvär från sin rygg , nervsmärtor.  Hon får läkemedel för egentligen epilepsi som hjälper att ta bort just nervsmärtor . Kronisk furunkels , varbildning mellan trampdynorna. Detta behandlas hon varje dag med att sitta i klorhexidin fotbad i duschkabinen.  Får lite hund pelletts för detta.  Hon är så van vid det och vet att därinne blir det lite extra att få i matväg…. att hon själv går in och väntar på att någon ska följa efter.

Det blir kortare  och kortare promenader och vi kommer närmare och närmare ett beslut om att det är dags att få henne att somna in .

Börjar titta runt efter en efterföljare . Ingen mer liten hund utan vi letar efter en ny Golden retriever ,Labrador  eller Berner Sennen , Tik som vi alltid har haft. Gör inget om hunden närmar sig två år.

Att prioritera

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Att prioritera Att prioritera Att prioritera

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment