Även vi förbereder oss

Det är inte mycket till uppmuntran då man tar del av nyheter nu för tiden. Energikrisen är påtaglig och det bästa som vi tänker göra är att lägga upp ett stort lager ved till höst och vinter. Vi har ju en egen liten skog och fällt några träd för att tag sedan dessa bitar har nu torkat och min man klyver och klyver dag in och dag ut.

ved rotated
Ved vid vedklyvningen

Grannen har haft så mycket ved liggande i deras fårhagar att de efter förfrågan har sålt hur mycket ved som helst . Det verkar vara ved brist eller så är det många som tänker som vi gör och har tidigt köpt upp ett lager. Solenergi är också aktuell för oss i framtiden . Stalltaket är i söderläge och har sol på sig från morgon till kväll  de dagar solen är framme. Inga träd skymmer . Det är ju första steget, val av plats, lämpligheten . Därefter ska det  jämföras offerter och se till tidsaspekten . Som jag har hört är det lite väntetider med att få solceller installerade.

En liten detalj som också bidrar till att spara värme ,är att köpa nya tätningslister till fönsterna. Ett extra täcke kan också vara en idé, det ska ju vara svalt i sovrummen.

Summan av det hela är att bemöta motgångar och kriser. Att inte stå handlingsförlamad utan påverka framtiden till det bättre .

Förövrigt är det s0m vanligt men små detaljer i vardagen gör skillnad. Bakom stallet såg jag hur den lilla buske av klätterbladverk har tagit fart trots den varma sommaren . Flera meter klättring med naturens egna små fötter . Jag var tvungen att föreviga det .

klattra rotated
Naturens egna sätt att ta sig fram i livet

Slutligen är det en ny generation på Conquistagård . Lille Wille sitter med förundran på vår hingst Gaucho i stallet. Det hann inte bli någon gunghäst före. När han blir lite äldre, kan vi börja leda honom på Heljar om Wilhelm finner tycke för det.

Wille pa forsta hasten rotated
Wille på första hästen

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment