Äppleträdet i blom

Naturen förbereder sig för en förändring. Det är som sommaren lindas in i en sjal för att motverka höstens antågande. Himlen är blåare, träden börjar tappa sina blad till följd av torkan eller om det är just början av ny årstid. Det har kommit ett fint stilla regn precis som det ska på sommaren. Ett av våra äppleträd har tappat  många av de syrliga goda äpplena. De ska samlas in och ges till hästarna så klart. Några om dagen för att förgylla deras inträde till ny årstid.

tradgard rotated
Äppleträdet i blom

Örebro eller rättare sagt Segersjö fälttävlan har i full gång och gångartshästarna i Sverige visades upp som igår. Den fortsätter även idag med inslag av underhållning. Tror det blir ras parad i någon paus idag .

Imorse då jag kom ut för att ge morgonhö såg jag att det inte stod rätt till med Imperia. Det fullkomligt flyter i boxen . Hon har druckit upp hela sitt stora vatten kar (40 liter ? )i natt. Misstänker att det kan vara Cuching syndrom trots att hon är så ung  (6år). Ska be min veterinär komma ut och ta ett blodprov för att mäta ACTH nivån i blodet . Detta hormon är överordnat , som stiger vid utvecklande av PPID eller som det också benämns Cuchings syndrom.

Ida W tranar Imperia rotated
Ida W tränar Imperia

Under tiden får jag läsa på vad det kan vara och vad att göra för att lindra.

Svalorna har flyttat ut och det finns bara en svala kvar i Gauchos box som troligen är sent på det. De pip jag hör att svaga små rop på mat. Tänker mig att de får snabba på att bli stora för att orka flyga ner med de andra till södra  Afrika .

svale agg 1 rotated
Svaleägg

Nytt för höstens ridplanering är att jag ska ansöka om FA skattesedel för att Conquistagårds medryttare ska kunna använda sitt friskvårdsbidrag. Fler medryttare har hört av sig och det blir att pussla ihop ett rättvist schema, då de flesta kan bara på helgen.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment