Conquistagårdsbloggen v 13

Vi har nu haft lilla Freya i 1 år. Det var strax före påsk förra året som vi svarade på en annons och åkte in med Golden Retrievern, Doris, för att träffa den 7 månader gamla unghunden. Det var nog första gången Doris åkte hiss. Bowie, som hon då hette bodde på 4:e våningen mitt inne i Malmö. Det var naturligtvis fler som hade kontaktat dom men det var vi som valdes ut att bli hennes framtida familj. Hon är livlig men kan också mysa, då gärna som i ett gryt… alltså under täcket.

Brasmys för Freya
Freya framför brasan
Samma envishet

Utvecklingen för Imperia går framåt och i torsdags red jag och Ida.W ut , tog en runda förbi  Svaneholm slott och denna gång förbi en smal passage vid en grind, vägspärr. Hon är lugn med sitt bett och lyssnat fint på tygeltag. Det som är negativt är att hon vill inte gå fram om det är lite blött på stigen. Trots att Heljar går före ska hon inte följa med, blir osäker och backar. Det är samma envisa häst som inte vill gå in i stallet förrän 10 minuter senare. Detta kommer vi förhoppningsvis råda bot på då en dansk tränare, Finn, ska komma till en kollega, Nathasja, Stutteri Engelstjerne  (DK) här i Havberg på påskdagen. Ser mycket framemot detta. Det hela kommer att filmas och jag återkommer med hur han läser av henne, hur vi löser hennes osäkerhet.

Hästar, slingrande grusväg och solen i blick
med solen i blick
Kärlek och hårt arbete

Yngsta stalltjejen ”Lill Ida” som jag från och med nu ska kalla Ida. L, har varit mycket i stallet nu när det är påsklov. Här är ju tre tjejer som heter Ida. Hon har mockat boxar och fixat andra stallsysslor och bara älskar att vara med islandshästen Heljar. Här pysslas det mycket och så rider hon en sväng , hoppar lite småhinder i skogen och pappa Robin hänger med till fots. Det filmas och tas bilder och på kvällen kan jag se på Instagram vad hon har upplevt. Det är många hjärtan med i texten om ni förstår vad jag menar….

Hästkärlek, Ida L kramar Heljar, så mysigt att krama "sin" underbara hästkompis.
Ida. L på Heljar
Vackra flätor på favorithästen blir resultatet av mysigt stallhäng
Hårpyssel istället för påskpyssel
Mycket god hjälp

Många andra av medryttarna hjälper mig också då de är här och rider och det underlättar kvällsarbetet då jag kommer hem . Har även hjälp av mor och dotter med att ta ut hundarna på promenad och ge hö de dagar Johan och jag jobbar. Det är underbart att så många nu är här och ”hänger i stallet” det är precis som då man själv var tonåring. Bort från skola och föräldrar och bara vara. Tack hästarna för att ni gör skillnad.

GLAD PÅSK från Susanne och Conquistagård

med en vacker tuppkruka hälsar Susanne och alla hästarna på conquistagård Glad Påsk!
Glad påsk

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment