Conquistagårdsbloggen v 12

I morse då jag gav morgon hö var blicken lite suddig och morgonen inte riktigt ljus ännu. Vad är det för människor ute i beteshagen var min första tanke. Då jag ställde in skärpan lite bättre såg ett tranpar. Deras långa ben och halsar gör att de blir lika höga som en mindre människa , uppskatt-ningsvis 150 cm. Vanligtvis hör man dom mest och riktar blicken högt, högt upp i skyn för att se många små prickar. I helgen var det en flock på en 30 – 40 tranor som kretsade runt vårt hus högt upp i skyn. Lite senare då jag släppte ut hästarna kom ett annat par flygande förbi, två svanar, därefter två gäss. Det är parbildning ute i naturen nu.

Gyllene skor

Sedan förra bloggen , har Lilly fått guldskor på bakhovarna. Märket heter Coromant och de ska stå bättre emot slitage. Lilly sliter extra mycket just på bakskorna då hon till större delen är en töltande häst.

Lillys nya sko
guldsko
Ögonblick

Under tiden någon häst skors så pratar man förstås, men tar sig tid att se detaljer hos hästen. En vacker detalj denna skoomgång, blev Lillys öga på nära håll. Det behöver inte alltid vara svarta ögonfransar….

Lilly har vita ögonfransar
Lillys öga
Bra knep

Då värmen och solen kommer fram, ökar även aktiviteterna på gården. Det har ridits flitigt, även Imperia, unghästen, har tränats både att rida ut och att stå uppbunden och ha tålamod att hålla upp benen. Mitt senaste knep att få in henne i stallet är att lägga ut morotsskivor en efter en och själv sitter jag på huk och tittar ner i cementgolvet. Liknande Hans o Greta-sagan, följer hon morotsbitarna och vips utan att tänka på det är hon halvvägs inne. Hon iakttar mig, sittande på huk som något annorlunda, lite konstigt och blir nyfiken. Går de sista stegen in utan att tänka på att protestera. Känner att jag har lyckats avleda hennes tankar om ”jag ska inte” . 

Imperia tränas av Ida W
Ida tränar Imperia.
Medryttarna på väg ut med hästarna
sjuksystrar på väg ut
Musjägare

Med de andra djuren är det bra . Vi är extra noga med Doris bantar-portioner och vi går våra promenader så mycket vi kan. Som jag skrev förra veckan, följer vår katt Mister med på promenaden. Mister kommer in på morgonen för att äta men vill gärna vara utekatt på nätterna. En morgon då jag stod vid köksfönstret och tittade ut såg jag honom ta en liten mus. Vi har fått vår musjägare och han sitt fria liv med ett hem.

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment