Conquistagårdsbloggen v 21

30 årsfirande av Ghia har lagt sig och allt är som vanligt igen. Jag skrev en förfrågan till travronden, ni vet trav och galopptidningen. Med förfrågan om det finns fler pensionerade 30 åringar ? Det finns det säkert.

Klart!

Deklarationerna är underskrivna och likaså redovisningen av företagets in och utgifter, så sköööönt!

Smittande

  Lilla Freya ligger bredvid mig på en stol då jag skriver detta . Hon är frusen idag, huttrar och är inlindad i en yllefilt. Det är svalt ute och det småduggar, känns skönt att då sitta i köket och skriva det här. Min kollega Johanna har skickat riktigt fina bilder på sig själv och Gaucho. Vi passade på då hästfotograf Erika var här. Jag har hennes tillstånd att visa dom för ridguidens läsare. Kanske någon känner igen henne sedan tidigare, gamla hästminnen? Hon ingick i svenska juniorlandslaget i hoppning för några år sedan, om man ser på henne, går man efter det verkliga årtalet blir det lite fler år….  Johannas leende smittar av sig eller hur?

Matleverans

I eftermiddag kommer Jonny med fler hösilagebalar. Det är brist på bete i utsläppshagarna här hemma, så de får fortfarande sitt lunchhö från balarna. Snart, då det blivit lite varmare, är det dags med sommarbete uppe på höjden i Havberg.

Liten pinne

På tal om att växa så är det tur att jag inte slängde den lilla pinnen som stack upp från en kruka här inne. Jag köpte lite av varje på Svaneholms växtloppis i somras. Bland annat ett litet skott, ett kinaträd, så stod det på den vita pinnen bredvid. Den såg så klen ut att jag ville vänta med att plantera ut skottet då det inte var fullt så varmt. Därefter tyckte jag väl att det var alltför kallt så den stod kvar inne i fönsternischen tills bladen åkte av. Typiskt tänkte jag och var på väg att slänga ”pinnen”. En tanke gjorde att jag inte gjorde det. Kinaträd , verkar ju bli ett träd och träd fäller ju sina blad på hösten. Jag hade rätt nu breder kinaträdet tacksamt ut sina grenar och liknar ett litet miniträd. De gamla grenarna, bladen ligger kvar på jorden.

Kinaträd
Okvalificerad

Jag fick utsänt information från Region Skåne angående extern remiss om ny offentlig upphandling till NUR- gård. Trevligt att få komma till tals och jag har delgett mina synpunkter. Kraven är mycket högt ställda och jag kommer inte på något vis att kunna kvalificera mig, trots den fina naturen och  säker hästgård med hästar, två hundar, katt, stor trädgård och egen bokskog, att bli NUR-gård ( NUR= naturunderstödd gård). Spira projektet var en bättre variant på grön rehabilitering enligt min erfarenhet av de tre terminer jag medverkade.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment