Conquistagårdsbloggen v 20

Idag, denna torsdag den 20 maj  1991, föddes  G.R.Ghia. Hennes uppfödare hette Gert Rolf Bengtsson, tidigare VD för Bil Bengtsson som sålt Volvobilar i decennier. Efterträdarna hans barn, Gisela och Olof Bengtsson är numera vår mellanson Gustavs arbetsgivare, tänka sig . Hon är min första häst och jag provred henne på Kristi himmelsfärdsdag för 18 år sedan och hon kom hem till oss på mors dag 2003. Jag tyckte om henne och bestämde mig snabbt. Veterinärbesiktningen visade på en sliten höger höft men jag accepterade det och köpte henne. Hon var ingen större stjärna på travet, ej heller att kunna galoppera trots många träningslektioner, MEN min första häst och en häst med ett gott hjärta.

Hästkalas

Hon fick sin egen lilla tårta på morgonen innan utsläpp i hagen

Ghias tårta

Bild Ghias tårta

Ghias uppvaktning
Skyddsängel

Ghia ska snart ut på bete och jag hoppas att hon får en härlig sommar och därefter får vi ta en dag i taget och göra det bästa av det. Efter vintern är hon lite tunn och” kolla masken” provet visade på liten och stor blodmask så hon blev avmaskad som igår.

Ghias skyddsängel
Tiden

Tiden just nu är mellan Hägg och Syren

Hägg
Syren
Konfetti

De vita blombladen från körsbärsträden fortsätter att dala ner som himlens konfetti. Bladen lägger sig i kanterna längs våra vägar här ute. Våren är absolut den bästa årstiden. Kanske tur att ha våren att se fram emot efter kyla och blåst och mörka dagar under vintern. Det är nu energin laddas på nytt och ljuset, solen gör sitt med människan. Snart ska jag själv ut i solen, fixa i stallet och prata med medryttare Charlotte eftersom hon är på väg från Malmö.

Körsbärsträd
Promenad

På promenad med våra hundar Doris , Freya och så följer katten Mister också med. Han springer fort förbi, hoppar upp lite ibland och sedan inväntar han sällskapet genom att lägga sig ner en stund. Här kan naturens konfetti ses i vägkanten, festligt!

Promenad med våra hundar Doris, Freya och katten Mister
Deklaration

Jag lämnade in min pärm för redovisning till revisionsbyrån i tisdags, en befrielse då jag inte tycker att det här med redovisning är så roligt. Jag samlar fakturor och kvitton, för in posterna med mera. Kände en stor lättnad att ha det bakom mig, att istället få skriva på bloggen, då ringde telefonen och jag fick veta att lite uppgifter här och där fattades. Ja, jag har nu letat runt och funnit de saknade bilagorna. Tänk att det är så motigt varje år….Tur att vi människor är olika , att det finns människor som hjälper till och ser till att alla räkenskaper blir korrekta.   …

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment