Den som spar den har

Just inkommen från stallsysslor och klockan är strax efter 09.00. Det är  friska vårvindar och solen tittar fram till och från . Jag har varit i min tanke verkstad , alltså mockning av hästboxar under tystnad. Jo, visst hörs vinden och vår fåglarna men annars bara jag i min tankebubbla. Det är kvalitetstid för mig. Som vanligt blötlägger Heljar sitt hö och det får man lov att göra om man är 29 år. Han är så pigg och pälsen av fälld. Hans lite mörkare, lite mot svarta färg kommer fram. Hans päls är så blank nu . Än så länge får han gå utan eksem täcke. När den svala våren övergår till varmare dagar är det dags att skydda honom.

Jag har fått förfrågningar om pasoperuano föl via mejlen men den tiden är ju förbi . Då och då kommer det upp gamla bilder från Facebook om just föl som kommit till världen . Tänker tillbaka och gläds åt att vi ändå vågade prova att ha hästuppfödning. Förfrågan om pasoperuano föl är en av anledningarna  att skrivit jag till Ellen i Danmark , en pasoperuano kollega . Hon fick två föl förra året men i år blir det inga . Dock tänker hon att betäcka stona i år. Förhoppningsvis blir det föl nästa vår , sommar. Hon har en pasoperuano och en rockymountain sto .

Den blöta våren har medfört att gödselplattan fortfarande  inte är tömd. Dagens friska vindarna och solsken påskyndar att det går att köra in i hagen för att lasta på gödsel på vagnen.

Lilly har haft ett tunt regntäcke på sig och ett av de främre knäppena har gått sönder och tänka sig att just ett sådant spänne fanns i” bra ha lådan” i stallet . Jag klipper bort reservdelar på gamla täcken som inte längre går att laga .

Jag är även sparsam med tulpanerna jag fick av min syster i påskhelgen. Först tog bort de lila som vissnats, sedan den rödbruna. De vita tulpanerna såg så här vackra ut i slutet av veckan.

De vita tulpanerna kvar till sist rotated
Den som spar den har 3

Doris , hänger med om än med korta rundor. Hon reser sig bra på mattorna och gläds varje gång maten kommer ner i hund matskålen eller skäller då hon och Freya tycker att det är dags med ett grisöra att gnaga på . Kommer fram och vill hälsa på stall tjejerna då de kommer. Så visst är hon med oss, det är bara den fysiska formen som försämrats.

mattor sa langt ogat nar rotated
Den som spar den har 4

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment