En grushög att glädjas åt

Ny månad men inget nytt väder…. Men jag gläds åt en stor grushög som har tippats av här på gården.. Min största fiende just nu är de leriga hagarna. Trots att jag ser många skottkärror som ska köras ut , är det en glädje att kunna påverka till det bättre. Det är synd om hästarna nu, regn och blåst och så underlaget… Vi gör vårt bästa, medryttare och de som arbetstränar att stimulera hästarna så att de inte faller in i depression. Det köps mycket morötter nu också som en ”förlåt mig” gest.

Stormen drog förbi i går, men även idag har det varit blåsigt och kallt. Imperia unghästen har blivit tränad och Graciano har rört på sig på fast mark i corallen. Tack Cissi , som arbetstränar hos mig, att du tog dig tid. Hon har inflammation i sin handled så jag sköter det tunga jobbet och faktiskt idag skulle jag vilja ha lite av vad hästarna får i form av hälsotillskott. Nyponflingor och Dr Schaettes örter. Det är som kylan gör allt mer slitsamt. Men nu kommer snart våren och då blir det bättre.

I all kyla  och blåst gladdes jag åt att Falsterbo horse show kontaktperson hörde av sig med förfrågan om att delta med gångartshästar på 100 års dagen och  invigningsdagen 5/7 . Gångartshästföreningen.com har kontaktats och många olika slags töltande hästägare har visat sitt intresse. Nu återstår det att samarbetet med Falsterbo horse show fungerar bra. Efter det att Conquista gård har varit med  i tre år ,  har jag en viss erfarenhet om vad bristande kommunikation och förståelse innebär. Jag är optimist och ser fram emot ett 100 års Falsterbo horse show firande.

Slutligen tack Johan , min  man, som fixade punkteringen på skottkärran  Tänk vad lite luft/lagning av däck kan förändra. Det är kanske  inte bara kylan utan just sådana här små detaljer som gör skillnad.

Vill avsluta dagens blogg med spåren efter de unga stalltjejerna.  Någon har varit i Heljars box…..

Heljar
En grushög att glädjas åt 2

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment