Det är inte så ofta jag går till hårfrisörskan, det händer kanske någon gång per år. Det blir oftast att jag tvinnar ihop håret och sedan en klämma på det.  Eftersom det var länge sedan jag klippte mig och tänkte lite på en förändring, beställde jag tid som i torsdags. Blev rekommenderad en tjej i Skurup som Emma, som hjälper mig i stallet, går till.

Aha-upplevelse

Första ”aha” var att jag kunde komma redan kl 08.00 och detta var inte första tiden Det fanns även kl 07.00! Valde kl 08.00 då har jag släppt ut hästarna. Jag välkomnades och sedan var det hårtvätt det ingår alltid i hennes klippningar. Satte mig ner i den stolen för tvätt och då kände jag att det var en massage stol. Ryggen masserades under tiden hon tvättade håret. Därefter följde en hårmassage en stund. Mycket avslappnande och skönt. Överflyttning till stol framför spegel och hon frågar mig om jag ville ha kaffe. Denna tidiga stund hade jag inte hunnit med något kaffe då jag dricker te till frukost. Där sitter jag med hårtuban och blir serverad nybryggt kaffe med en chokladbit till (denna avstod jag ifrån).

Imponerad

Sammanfattningsvis så var besöket en upplevelse inte bara en klippning. Jag blev imponerad av att göra skillnad och även inspirerad att ta med mig in i mitt företag. Ridning på Conquistagård ska inte bara vara en tur på häst utan en helhetsupplevelse.

Mjuka hästar

Hästarna isig är ju annorlunda, de brukar nämnas som världen mjukaste ridhäst då deras pasollano, tölt, är speciell. Naturen kring Havberg är ridvänlig och vacker och trevliga medryttare och så försöker jag vara en omtänksam stallansvarig och det bjuds på kaffe/dryck oftast med smörgås även här efter ridturen. Det är ett mål , att få ryttarna att känna skillnad, få det till en upplevelse varje gång.

Linnea och lilly
Linnea och Lilly
Mycket hjälp

De yngre stalltjejerna , kommer då och då och de hjälper mig med  att ta in någon häst, mockning eller packa kassar. Efteråt får de med min närvaro, ta ut Heljar från hagen och rida barbacka i corallen. Heljar är lagom framåt, tycker att det får gå en stund. De har inga större krav , ser det mer som en möjlighet att få vara med häst en stund. Det filmas må ni tro och sedan ser jag på Instagram alla små video snuttar som jag självklart ”gillar”. 

ida o Svea rotated
Ida och Svea
Hovslagare

Idag torsdag 1 oktober, har hovslagare Patrik varit här och gjort vid Graciano och Heljars hovar. Eftersom Graciano rids mycket mer nu, var hans skor mycket slitna och  en baksko var nära att lossna. Det blir att sko om en vecka tidigare , alltså efter 7 veckor framöver.

Träning

Under tiden jag stod med hästarna med Patrik har Emma tränat Imperia i corallen och att hon ska stå på box en stund då även Ghia tränades i corallen. Detta har hon svårt för, blir lätt orolig att bli ensam och visar detta genom att röra sig oroligt framför boxdörren och idag till och med ett försök att hoppa ut.  Fastnade med frambenen över kanten. Det hela gick snabbt men hon kom tillbaka utan någon skada. Hon är en häst som man gärna undviker att göra saker med för att det är lite mer ”besvärligt” än de andra hästarna. Men precis som med KBT-träning ska hon utsättas för det som hon blir orolig över annars krymper hennes möjlighet till utveckling  och därmed mindre chans till att fungera som ridhäst och komma ut ifrån gården, hennes borg.

Utmaning

En ny utmaning är att mellansonen Gustav och hans flickvän, Emma, en till Emma… har flyttat in här hos oss. De väntar på deras nybyggda insatslägenhet ska bli inflyttningsklar till mitten av november. Nu har deras flyttlass gått till Havberg 150. De dagar, sedan i lördags, då de flyttade in, har flytit på bra. De bor på övervåningen och använder detta badrum. Vi har satt upp en barngrind i trappen så att deras hund Bella eller våra hundar, inte går upp och ner under natten.

Jag ser mer fördelar än nackdelar, bland annat hade Emma ledigt från praktiken på skolan igår, hon läser till högstadielärare och ägnade eftermiddagen åt att hjälpa till med städningen. Maten var också klar då Johan och jag kom hem. Gustav har erbjudit sig att hjälpa till att köra bort onödiga prylar som tar plats i förrådet. Han är duktig med att köra släpet, ifall det måste backas……

bella
Bella, Gustav och Emmas hund

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment