Semester

Härlig utsikt

En ny underbar vecka och dessutom har Johan och jag semester. Vi renoverar fönster, så det är inte bara att sitta i solen och läsa en bok. Tid är bristvara nuförtiden. Det gäller att finna en balansgång med det som måste göras och det där som ger återhämtning, avkoppling, något som man gör för sin egen skull. Hur det ser ut i vårt kök med fönsterrenovering ska jag inte visa men väl den där härliga promenaden med yngsta sonen Erik och hundarna i tisdags då vi båda var lediga. På höjden, Romeleklint 160m ö.h, kan man se ända fram till Örensundsbron.

promenad
Erik och hundarna
Mannen på taket

Hur den här tisdagen började ska jag berätta. Avtalad tid med sotare på morgonen och jag var ute i stallet och mockade. Tycker om att ha det gjort redan från början. Då jag svänger runt om stallgaveln, ser jag denna syn i morgondimman. Av någon anledning blir man glad över synen. Sotaryrket är på något vis något som har funnits länge bland yrken. Förevigade bland annat som tecknade bilder i barnböcker. Bonus var att mannen och han kom att  prata om motorcyklar då han såg Johans Harlye utanför stallet. Det finns mer än hästar i vår värld.

sotare rotated
”inte en spelman på taket men väl en sotare på riktigt”

Bild  sotare på taket   tilläggs text , ”inte en spelman på taket men väl en sotare på riktigt”

Växtloppis

Svaneholms  trädgårdsförening ordnar varje år växtloppis och det är populärt. Det brukar vara på Sveriges national dag 6/6 men på grund av Coronan blev det uppskjutit som till i söndags. Strålande väder och liten kö för att hålla besökarna nere till 50 personer. Det blev lite olika rariteter. Jag tycker att även hästgården ska kantas av blommor, spännande buskar och en planta av Kinaträd. På bilden som satt i krukan visade på något liknande som guldregn. Det hoppas jag att det kan bli som på bilden i framtiden.

Imperia

Jag och stalltjejerna fortsätter att träna Imperia att gå in och ut, träna uppbindning i stallet. In och ut i boxen går ju bra men här är det något otäckt….??? Hon kräver en hel del tålamod , men visst efter 5-10 minuter gör hon det men varför inte med en gång ?

Övervintrare?

Jag skrev tidigare att svalorna har dragit söderut men denna stackare kom inte med. Bilden är tagen som igår men imorse, fredag , låg hon kvar i sitt bo. Ska hon bida sin tid mån tro?

en svala kvar
en svala kvar

häsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment