Förändringens tid

Marken har nu en ny matta som är vit med kristaller och i skogen , bruna blad som ger struktur. Även ändrad klädsel, varmare jacka och så klart mössa och handskar. Det går inte längre att gå ut i morgonrock för att ge morgon hö. Jag är glad över att vädret har ”normaliserats ” för årstiden,  det passar Heljar , islandshästen bättre nu när hans vinterpäls vuxit ut.

De andra hästarna tycks också uppskatta den nya årstiden , ser att de rullar sig gärna då de släpps ut.

sno 22 rotated
Grannens beteshage söndag morgon
sno.222 rotated
Snönupna rosor höst och vinter möts

Hovslagare Kent och kompanjon Max var här o skodde Graciano samt verkade Imperias hovar. Det är lite ovanligt med två hovslagare samtidigt men det har kanske med mentorskap att göra och att det är säker roligare att inte alltid jobba ensam. Då Kent verkade Imperia i boxen , hon fungerar bra där i sin trygga box , tar Max av skorna på den andra i stallet . Efterverkningen anpassar Kent de nya skorna och slår på dom och Max avslutar det hela medan Kent kollar upp i almanackan en ny tid 8 v framåt.

Doris mage har inte blivit bättre med skonsam kost och vi tog henne till veterinär i onsdags. Blodprover togs och inga förhöjda blodvärden och ej heller feber , känns normalt vid palpation , hjärta lungor bra. Vi har fått ordinerat special foder probiotika , bakterie kultur och fiber. Dessutom ska skicka in kolla masken prov . Redan dagen efter besöket med ändrad kost och kost tillskott har det blivit bättre. Idag söndag, då jag skriver fortsatt bra. Vi håller noga koll vid promenader  för Doris är tyvärr allätare och äter gärna hund katt eller hästbajs. Min man har en teori att hon är så extrem med att aldrig känna sig mätt , och det är att i hennes syskonskara blev det att fixa annat än bara mjölk då de var 11 valpar. Dessutom har forskning visat på att Retriever saknar gen för mättnadskänsla och därför är oftast överviktiga. Tyvärr gäller detta även Doris hon vägde 38 kg , alldeles för mycket trots att vi har låg energi kost och väger portionerna.

En annan anledning att hon har ökat i vikt är så klart att hundpromenaderna inte blir fullt lika långa längre. Eftersom hon har lite led- och ryggbesvär går vi inte mer än 30- 40 minuter med henne .

De tva tatt intill 1
Doris och hennes livskamrat Freya.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment