Reflextider

Heljar fortsätter gnugga sin man då det är 12 -14 grader och insekter finns kvar i luften. Det tar emot att lägga eksemtäcke på då hans vinterpäls har vuxit ut som sig bör för att möta vintern. Tillika, när det regnar är det som en kall blöt handduk som sveper om honom och omöjliggör att han torkar upp efter regnet.  På kvällarna , vid skymning då jag tar in hästarna, kommer fladdermöss farande. Det finns även flugor kvar i stallet. Det är konstigt men just nu längtar jag efter vinter trots de höga elpriserna. Tänker att det är upp och ner med det mesta.

sondagens ihallande snoande rotated
Söndagens ihållande snöande förra året, något jag längtar efter

Hästarna rids en hel del och vi hoppas på att bygga upp Lillys ryggmuskulatur genom ridning och Glukosamin som jag ger som fodertillskott.

Idag har det varit mörkt hela dagen och jag blir påmind om hur viktigt det är med stall utebelysning dessa tider trots el besparing . Jag föll rakt fram torsdags morse då jag lade ut hö i hagarna innan utsläpp. En liten stenplatta hade sjunkit ner och stod högre än väntat och jag föl rakt ner utan att hinna ta emot .Tack vare lite mjukt i marken efter regn så gick det bra . Det fanns belysning runt hörnet men olyckan var framme ändå. Även viktigt att sätta grepar, kvastar på sina rätta ställen så att det inte utgör fara för olyckor att snubbla över.

reflextider 1 rotated
Reflextider, viktigt nu vid ridning och hundpromenader

Annars är höstens färger inspiration och jag tänker inte så mycket på julhelgen även om Svaneholm slott härintill har haft julmarknad både lördag och söndag

naturens julpynt 1 rotated
Naturens julpynt

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment