Fullmåne

Fullmåne borde vara magiskt men det är det inte alls. Graciano mår inte bra, han har fått feber från 37,3 till 39 grader och jag har påbörjat antibiotika i sprutform , sedan i måndags. Veterinären lämnade kvar flaska  och sprutor, kanyler eftersom ankommande påskhelg, 4 helgdagar !

Tempen

Termometern är guld värd, kan följa tempen morgon och kväll. Bör finnas i alla stall. Dessutom på ett ställe som man hittar lätt.

Konstigt

Det har nu gått de 5 dagar jag gett honom antibiotika i halsen. Konstigt nog går det bättre på den sida av halsen där han inte har något öga. Det är fortfarande ingen fara med värmen. Kallt på nätterna lite varmare på dagen med sol och torrt.

Dränering

Uppföljning av såret gjordes på onsdag före påsk. Ena snittytan på höger sida bra läkning men den andra sidan stod sårvätska som fick dräneras ut med hjälp av fingrar.  Nu är det även viktigt att han rör på sig. Risken för tarmframfall är över nu och ingen risk för blödningar från såret. 

Läkning

Han longeras för att han har även en svullnad ner mot magen, så för att inte irritera denna med sadelgjord får skrittrundan vänta. Tid för läkning är annars 2 veckor.

Fina dagar

Men trots bakslag gällande kastreringen så har det varit härliga dagar i påskhelgen. Många har varit här och ridit och pyssslat med hästar och fixat i stall. Fina vårblomsgrupper från uppskattande människor har förgyllt påsken.

påskliljor rotated
Fint i påsk

Omvårdnad

Kiropraktiker Åsa har behandlat Lilly och kommer snart igen för att gå igenom Italia.  Hovslagare tar sig an Gracianos omskoning några veckor framåt så att han kan lyfta bakbenen ordentligt. 

Lite hjälp

Det närmar sig betestider och jag har bett om hjälp av ”Alert Senior” för att byta staketstolpar och dra ny tråd uppe på beteshagen på höjden. Även bättra på staketet i trädgården. Alert Senior är pigga, alerta pensionärer som tar sig an lite mindre jobb. I byggbranschen är det oftast svårt med mindre jobb, de prioriteras inte.

Nyfiken

Vår nya hund, Freya, dansk svensk gårdshund, är så liten och vi är ovana med liten hund, så det har handlats hem kompostgaller i omgångar. Hon blir så glad och vill hälsa på de som kommer förbi på sina promenader. Kryper ut på olika ställen, följer gärna med dom en bit också.

Halvmåne

Nu när fullmåne har övergått till halvmåne är läget under kontroll. Jag fortsätter dock att ta tempen på Graciano. Mycket är annorlunda denna vår men det är bara att följa rekommendationer och göra det bästa av krisläget. 

kristider
Kristider

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment