Härliga höstdagar

Härliga höstdagar och naturen ändrar utseende. Lite svalare och färgerna på träd och buskar gör en glad.

hosten 1 rotated
Härliga höstdagar 5

Min mobil har blivit lagad och jag kan nu skicka över de foton som togs senast. Tänk vad en Iphone kan innehålla så mycket information att det blir närmast katastrof  då den släcks ner. Alla kontaktuppgifter , foton bland annat.

Lilly har fått ”kiropraktiker” behandling och det är som det har varit tidigare SC-leden höger bak som måste justeras . Hon har en över rörlighet i denna led och då den hakar upp sig , kompenserar hon med vänster bog. Jag har fått tips om att ge massage på höger skinka med en massage pistol som går lite djupare ner i muskulaturen . Stretch övningar är inte att föredra enligt Åsa som behandlar henne , då det är just överrörligheten  i leden som är problemet. Uppvärmning och hålla korset varmt kalla dagar då hon rids. Träning i backe , också bra. Att backa upp i en backe ger extra bra träning för muskulaturen .Om detta inte fungerar så klättra i backar ger också stärkt muskulatur.

Även idag ska Lilly och Heljar bli om skodda. Det blev lite akut bestämt eftersom Lillys baksko just höger bak ,har roterat ut 2-3 cm då hon inte har kunnat trampa ner optimalt. Det är mycket som hänger ihop då ett problem uppstår.

Städningstagen  i stallet går sakta men säkert framåt och detta fågelbo inne i före detta fölboxen har tagits ner. Ett litet svaleägg blev aldrig kläckt…

ett agg kvar rotated
Härliga höstdagar 6

Gauchos box har stått orörd , men nu i dagarna har jag brutit den tystnaden. Kutterspån har återanvänts i de andra boxarna.  Hans lilla minnes lund i form av en rabatt har blivit klar framför den skogshage som var hans.

som han lamnade sin box rotated
Gauchos box så som han lämnade den  

  

Gauchos minneslund^J rabatt rotated
Gauchos minneslund framför hans hingsthage

Jag har även kontaktat Reinisches stammbuch E.V Tyskland och meddelat att han inte finns mer , att de kan stryka honom ur avelsregistret  Detta var svårt till en början .

Slutligen , en rättelse . Tidigare skrev jag om vildsvins läten en morgon i Gauchos hage , liknande  ljud som hörs i Jurassic park filmerna. Detta urtidsvrål var brunstläten från en kronhjorts hanne. Även grannarna här omkring hade hört hans läten och undrade om det var en älg. Vid denna årstid kommer de gärna in i vår trädgård tidig morgon sen kväll och äter av äpplena.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment