Från Havberg, Conquistagård, intet nytt, nästan ….

Ja , inte så mycket nytt denna vecka mer än att marken mitt emot oss 8ha , beteshagarna, är till salu. Mäklare har skrivit ”tomtmark” i deras annons och prislappen är 1.9 miljoner. Därefter återstår det om det verkligen är tomtmark , att det kan bli godkänd  att få bygglov att bygga hus på. Jag har noterat att många okända har promenerat förbi här och en dag  förra helgen , stod en bil i vägen då vi skulle köra in på gårdsplanen . Ut  från bilen kommer det två trevliga personer , man och fru som undrade om till marken som är till salu mitt emot . Om det beviljas bygglov är Johan och jag inga motståndare till det . Hur det än är tycker vi att det är roligt med nya Havbergsbor det är mer det praktiska runt omkring byggandet med en framkomligväg och att dräneringar inte förstörs av tunga lastbilar. Vår väg utanför hagarna , kallar vi ” Gunnars väg ” efter den man som bott i vårt hus. Vägen är en före detta skolväg till  Svaneholm skola som inte kan stängas av enligt Lunds arkiv. Ingen av vägföreningarna Svaneholm eller Havberg vill ombesörja något underhåll så det är en liten smal gropig väg .

Äntligen är nya morötter möjliga att köpa. Jag köper av en tjej som även levererar säcken hit ut och till ett lägre pris än i affären . Det är många nya, rolia konstverk i form av olika flätningar.

Morotter rotated
Morotskonst

Sensommaren har jag och min man följt lite western inspirerade serier och den längsta som vi trodde skulle vara omöjliga, 5 säsonger , bara flög iväg med alla avsnitt , spännande  och som en ny ”familj ” att följa. Denna inspiration har även gått in i mitt tänkande om hur Conquistagård kan utvecklas vidare. Ännu är det företags hemligheter men den som lever får se. Följ Conquistagårds händelser på ridguiden.se/ bloggar.

Slutligen, 6 stora rullar halm balar har klyfts upp på stall loftet, ytterligare 4 stor balar hösilage har levererats som i lördags . Nu kan vintern komma…… 

Vid Gauchos minneslund kan denna lilla fågel ses bredvid kärleks ört och lila rododendron . Inte frost nu , tidigare bild.

vinter idag 3 jan 21 rotated
Blå fågel vid Gauchos minneslund

Eftersom jag tappade min mobil idag ner i ett stengolv i affären där vi handlade idag , så släcktes skärmen . Jag kunde höra mig själv säga satan…..…  brukar jag inte göra……..framför kassörska. Det finns inga finns aktuella bilder som jag kan nå just nu

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment