Kropp och själ behöver vila

Det har blivit blött i hagarna efter höstregnet och jag märker att gamle Heljar inte alltid får komma in i lösdriften, Graciano står och passar på honom . Av den anledningen tar jag in honom på box under natten.  Graciano , verkar inte bry sig. Han äter sitt kvälls/natthö och får sitt kraftfoder obekymrat. Medryttare har ridit mellan skurarna och Gaucho har nu sin första lediga dag sedan i onsdags förra veckan. Alla årstider har sin charm , inga insekter vackra färger och inte för varmt.

Freya har haft sin uppföljnings /läknings kontroll tid som i onsdags. Hon stödjer mer på höger bakben men hoppar på tre ben vid promenaderna. Information är viktig och vi har inte gjort riktigt rätt . Eftersom hon är en livlig pigg ung hund med mycket energi har hon rört sig för fort fram och då valt bort att stödja på det opererade benet. Vi har nu fått rådet att gå riktigt sakta med henne , korta rundor. Då får hon inte kraften att hoppa på tre ben. Faktiskt så fungerar det , och även då nosen får jobba . Det är precis som om hon glömmer sig . Det kan säkert bli lite traumatiskt i huvudet att inte våga sätta ner benet.

kompisar i koket rotated
De två kompisarna i köket

Jag har väntat in veckan för att se om fler händelser kommer att äga rum . Tyvärr är det en mer lugn och händelselös period just nu. Kanske bra att allt flyter på utan sjukdomar trots allt. Kropp och själ behöver vila.

vilande mister
Vilande mister tar också det lugnt

Friskvårdsbiten kommer att handla om att skapa, se ett visuellt resultat. Många jobb framför datorn får inte det tillfredställande känslan om att något arbete är utfört. I stallet kan ögat möta mockade, halmade boxar med hö och vatten som fyllts på.  Gårdsplanen fint krattad. Höpåsar packade . Men det kan även vara att skriva,  läsa och få till en målning hur sinnes stämningen varit under dagen. Alla sätt till återhämtning och att få tankarna att skingra sig är bra för oss.

För  min egen del skriver jag på ridguiden.se blogg varje vecka sedan många år. Jag har startat upp ett nytt instagram konto , tillägnat mitt nya jobb. Ptjdental.Sjobo.

Tillika vill jag samla ihop material till en liten bok om Havberg, den lilla byn vid Svaneholmslott  där vi bor sedan 1994. Det går inte fort men jag måste priorotera så klart .

Havberg
En del av husen i Havberg för mycket länge sedan. Vårt hus innan vi byggde till ligger längst bort mot skogen

Till våren blir det bra att gå ut och fotografera de äldre husen runt om i Havberg . Lite material finns på länsarkivet och i litteratur men många hus saknar dokumentation i form av gamla foton. Många som bodde här vid slutet av 1800 talet var tjänstefolk till  bland annat Svaneholm slott och gården. De ägde ingen kamera eller hade råd att köpa in den tjänsten från en kringresande fotograf. Kanske jag hör av mig till mitt älsklings program , ”det sitter i väggarna” De kunde gå igenom hela byns historia……

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment