Lite före och efter, idag också!

Lite före och efter, idag också. Men det gäller ingen ny kastrering. Det har gått en vecka idag sedan Graciano SCL blev kastrerad. Han har stått själv med mindre hage framför lösdriften. Han äter som vanligt och bajsar fortfarande på hög som hingstar gör. Jag har tagit tempen varje dag och den har legat på 37.5-37.8 grader, alltså ingen feber. Svullnad vid ingreppet har det varit men ingen infektion. Eftersom så kallt, till och med minusgrader,  har det varit en fördel för läkningen skull.

kommer de ihåg

På veterinärens inrådan tyckte hon att jag skulle släppa ihop som idag. Alltså före detta ska ske, undrar jag om de kommer ihåg varandra? Kommer att tänka på bekantas gamla shettis som gått med två islandshästar i många år. Efter att ha varit ifrån varandra ett tag, sattes den gamle in i gruppen igen och det gick inte alls. De jagade runt den gamle shettisen och verkligen visade att han inte hörde till deras flock längre.

allt lugnt

Då de två som ska arbetsträna idag, Emma och Cissi  kommit, tog vi ner  det tillfälliga staketet och släppte ut islandshästen Heljar i hagen. Jag hade lagt ut hö i olika högar. Allt gick lugnt till, allt är som vanligt igen…. När jag nu tittade ut ligger Heljar ner och vilar , Graciano står en bit ifrån.  Graciano ska ”vila” från ridning ytterligare en vecka.

de två
Heljar och Graciano

extra glad

Under hundpromenaden idag såg jag en viss liket med mig och de vitsippor som kommit upp. För att skydda sig från blåsten har de gått ihop med de vita blombladen som en knopp. Jag drar huvan runt huvudet för att avskärma den kalla vinden. Väl tillbaka till stallet, blir man extra glad att se den fina krukan som nu har bytt till andra slags blommor än de som varit till jul. Det är Emma och Cissi som fixat det. TACK SNÄLLA , vi fokuserar på påsken och värmen är på väg enligt prognoserna.

påskblommor rotated
Vackra påskblommor

annorlunda

Påsken blir annorlunda i år. Allt efter myndigheters rekommendationer angående Corona. Pappa och Harriet i Blekinge kan vi inte träffa just nu eftersom de är i riskzonen med tanke på deras ålder även om de är pigga. Erik , yngsta sonen, får inte permis på länge, tidigast 24/4. Rekryterna på regementet i Halmstad, får inte ens lämna anläggningen. Detta för att minska kontakt med andra.

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment