Ljusslingor och Mister

Det blir fler ljusslingor för varje mörk dag. Nu senast är det Gaucho som fått en ljus slinga över boxen och en annan pryder mitt lilla fågelbad på gårdsplanen framför hans box. I torsdags kom första snön, Lill Ida ville ändå ta en sväng med Heljar, snön gör det också ljusare men det lilla som kom var borta på fredag morgon.

första snön rotated
Lill Ida o Heljar njuter av första snön
Inte vit och fluffig

Någon annan som har kommit som i lördags är Mister, inte vit, inte fluffig men hemlös. Anna-Maria som hjälper mig med hundpromenad och att lägga ut hö m.m. har tagit hand om en kattunge ca 6-7 månader. De har själva katt och hund men tänkte på mig. Han är mycket kelen och tacksam för sin mat och att få värme. Mister var fin i pälsen men tunn, och han är nu avmaskad och fått frontline. Naturligtvis har det frågats runt där Anna-Maria bor men ingen saknar någon katt. Polisen är också kontaktad men de har ingen möjlighet, det kan man ju förstå. Det finns någon Facebook grupp om upphittade , saknade katter men ingen frågar efter en svart o vit katt, som denna . Som igår var han hos veterinär och fick vaccination och blev undersökt. Inget chip eller annat ID som knyter honom till en adress. Så nu få vi väl anse att han är vår.

Mister

Tacksam att det blev som det blev. Ödet får ibland vara med i våra liv. Han har många namn Mister, Murre, Morris, Misse. Men i hans vaccinationsblad står det Mister och han har även fått en kattförsäkring i namnet Mister. Kärt barn har många namn. Nu ska han få vara inne två veckor innan vi försiktigt tar ut honom runt husknuten och därefter en bit längre bort mot stallet.

den nya har kommit rotated
Mister har anlänt, Freya , Doris och Bella kollar honom.
Inte så matfrisk

Idag, Nobeldagen, tillika en blåsig kall morgon har Ghia fått på sig det nya täcket med hals. Hon är inte så matfrisk, äter inte upp sitt kraftfoder på morgonen men väl då hon kommer in vid 16. – 17-tiden . Oftast är kraftfodret uppätit på morgonen. Morötter går snabbt ner och höet minskar  under natten. Det är tur att hon kommer in på box och får äta ifred. Jag kontrollerade hennes tänder för några år sedan då en pinne fastnat tvärs i gommen mellan de sista tänderna. Då såg de bra ut trots sin ålder.

Träna upp

För att själv bli inspirerad läser jag små tips lite här och där. Senaste är att träna upp sin tacksamhet. Det går att träna upp att glädjas åt små saker. Receptet är att fokusera på tre saker.

  1. En person som du känner tacksamhet för just idag
  2. Tänk på något du har njutit av just idag .
  3. Tänk på något som dykt upp under dagen som medför något gott i framtiden.

Det tar bara några minuter och vill man kan det även skrivas ner Övningen är tänkt att göras varje kväll. Mina tankar blir: 1: Erik, sonen, är hemma och hjälpt mig att ta in ved och följa med till återvinningen 2: värmen och kaffet då jag kommit in från stallsysslorna i blåsten. 3: se den lilla Mister springa omkring och bekanta sig med Doris och Freya. Härligt att han blir ”vår”katt, att få följa honom i framtiden. Denna övning enligt den engelska läkaren Rangan Chattwrjee, från hans bok Stressbalansen.

Annorlunda pynt

Jag glad och tacksamför alla de vanliga dagarna även om det är roligt att upptäcka nya saker , se andra sidor. Här har Graciano tänkt sig något mer ovanligt…

graciano har pyntat rotated
Graciano har pyntat sig själv.

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment