Lyckligt lottad

Vacker vy
torsdag morgon rotated

Denna torsdag morgon v45 möts jag av denna vy över gödselhögen. Det är glada färger på hösten, kanske en baktanke med det, då mörkret gör sin entré. Tidigare i somras hade jag ut en elektriker som installerade två nya stallampor och det är jag glad över nu. Jag har räknat alla de utomhuslamporna här på gården och får det till 14 stycken. Till det lysrör i alla de 6 uteboxarna. Varje byggnad har någon slags lampa och strax intill rundcorallen finns en trearmad lampa. Det hela ser ut som ett litet villakvarter, inga människor boende men väl hästar.

De yngsta stalltjejerna kommer efter skolan och pysslar och hjälper mig i stallet . Jag underskattade från början deras förmåga att tänka på vad som behövde göras. De är fantastiskt duktiga att själva tänka till och planera. Det kan vara att fylla på mer vatten, lägga mer strö eller hö, packa hökassar, torka av diskbänken. Oftast så avslutar de med att lägga lite lucernpellets och morötter i alla krubborna. Vilken omtanke att göra något för någon annan (mig) och för hästarna.

Mörkret kommer

Då det passar får de gärna rida islandshästen Heljar en runda. Nu har det blivit dags med reflexvästar. Eftermiddagen är inte så lång längre, det skymmer så snabbt.

reflexvästar på rotated
Liten tuffing

Det filmas och tas bilder, efteråt kan jag se på Instagram var de har ridit och gjort. Denna bild har Lill Ida tagit, den äldre Heljar säger NEJ! till Graciano.

Heljar säger nej rotated
Lyckligt lottad 5
Falsterbo Horse Show

Jag har fått mejl från Falsterbo horse show, min kontaktperson Ulrika Hedin. De har haft möte och det planeras för 100 års firandet som skulle ha varit i somras till att bli av 2021 om än i reducerat utbud. Gångartshästarna är välkomna att delta på invigningsdagen som var planerat 2020. Det måste vara svårt med att ta rätt beslut och planera med framförhållning då allt är så ovisst med vad som rekommenderas och ska följas. Det kan ändras från en dag till en annan.

Lövtunneln

 Avslutningsvis vill jag visa lövtunneln i nya färger. Den kör vi in genom då vi lämnat E65 ,vägen vi kör hem från vårt andra jobb i Ystad. Lämnar den hektiska trafiken bakom oss, kör in i  skogen, till lugnet, fram till gården, till hästarna, till hundarna . Jag är lyckligt lottad ! 

tunneln. JPG.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment