Med solen i blick

Dagarna bara far i väg så snabbt och nu är det en ny blogg v 46. Denna vecka har jag faktiskt legat sjuk och just legat,  så pass dålig har det varit. Det är två sedan jag var sjuk sist , det vet jag med säkerhet för det var precis då vi skulle komma iväg och fira min födelsedag i Krakow. Allt hade hållits hemligt  för mig. Det enda var ju att någon skulle passa hästar o hundar så jag fick skriva ner fodergivor och i vilken ordning hästarna tas in och släpps ut. Lite otur att ligga till sängs på hotellet men ändå blev det av med korta turistbesök , men så kan det bli. Men eftersom jag hållit mig frisk nu  i två år , blir det desto mer påtagligt,  när jag väl blir sjuk. Det finns Alvedon som tar ner febern och jag har hjälp med stallet men för min del har det varit skönt att svalka av mig med en stund stallsysslor i långsamt tempo. Sedan in och vila , en kär värmeälskande hund , dansk svenska gårdshunden Freya har vilat tätt intill. Hon är mycket bättre och belastar sitt fjärde ben som hon bör göra. Jag har nu tagit mig igenom 4 dagar med feber och brist på ork. Trots att jag är vaccinerad  mot covid 2 gånger så finns det ju andra förkylningar /infektioner som vi lätt glömmer bort.

vad hittar man under tacket da man ska badda
Vad hittar man under täcket
princessan pa arten rotated
Princessan på ärtan

Även min hovslagare Hannes fick ställa in på grund av jobbig förkylning med bihåleinflammation, som förra onsdagen . För att hans planering inte ska krascha fick han ta mina tre sko hästar som lördags . Då var han inte fullt frisk och fick pausa lite för att återhämta andning och blodtryck. Jag höll avstånd , hade då redan som på fredagen känt att det hela började med ont i halsen.  Ja , nog om åkommor. Det är bara att ta sig igenom det och därefter vara glad alla de andra dagarna man faktisk är frisk. Avslutningsvis så kan jag känna att jag tar smittorisk på mer allvar nu när det försämrats med covid spridningen igen. Hålla avstånd och tvätta händerna noga.

Som friskvårds del kommer jag att omnämna att vara ute i skogen och uppskatta de små detaljerna. Bra för oss att helt kostnadsfritt få dra in höstluften och känna lugnet med att vara ute i skogen . Ta in ljud, syn och lukt och bara landa . Efter en rask promenad  ca 30 40 minuter med eller utan sällskap har risken för att utveckla demens och hjärt-  kärl sjukdomar minskat väsentligt. Detta tillfaller även ryttare på hästryggen som även kan komma de vilda djuren lite närmare. Efter natur upplevelsen kan du alltid kolla med ”vad säger djuren enligt Solöga ”. Var det en ekorre som du såg hoppa på grenarna eller några rådjur som vek av på ängarna, kanske en glada som sågs i skyn . Googla och se budskapet

med solen i blick rotated
Med solen i blick i skogen, på hästryggen

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment