Nisses öga

Nisse har varit hos ögonveterinären och det såg inte så bra ut… Veterinären har tagit en biopsi, vävnadsprov på den svullna ögonhinnan och dropparna har satts ut förutom koksaltlösning och ögonlinssmörjning. Han är ändå med oss, vill äta men om vävnadsprovet visar på tumörceller eller annat komplicerat måste han somna in. Vi tar en dag i taget och gör det bästa av det.

Falskt löfte

I helgen utlovades ”Brittsommar” och det fick kanske en del men inte vi skåningar. Det har regnat från och till men med ryttarna är fantastiska och kommer ändå. Idag har Heljar gått en runda på förmiddagen och ”LillIda” blev lovad en lite runda på eftermiddagen på Heljar. Hon och hennes mamma kom tillbaka efter ett tag dyngsura av häftigt regn. Hösten är här så är det bara.

Inget ont som har något gott med sig . Vi har funnit trattkantareller, ligger för torkning.

You Tube tips

Då vi nu har återvändarna mellansonen Gustav och hans Emma här hemma några veckor inför inflyttning i ny lägenhet, får vi lite tips om sevärdheter. Denna gång på You Tube med Paul Mc Cartney . En mycket medryckande och glad video. Det är en känd programledare som åker runt med Paul och minns gamla platser, under tiden sjunger de Beatleslåtar, välj video car pool karakoe. Blir man deppig under den mörka årstiden är denna video uppiggande att se.

Ghias historia

Ghia och Imperia har som från i måndags gått över till vår egen utsläppshage med de andra stona. Grannens hästar kommer snart hem från betet. G.R Ghia som hon heter efter sin uppfödare Gert Rolf Bengtsson, tidigare ägare till BilBengtsson kommer snart att få besök av son och dotter till Gert Rolf och nuvarande ägare till BilBengtsson och även vår sons arbetsgivare. Gisela, dottern, minns Ghia som föl hemma  i stallet. Kanske de har någon bild på henne från den tiden. Jag köpte henne vid 12 års ålder då var hon färdig med travet.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment