Hösten har anlänt

En ny vecka och en  ny årstid. Det har blåst en del och nu skiftar löven i vackra höstfärger och faller av.  Regnet öste ner som i lördags men det hör ju också årstiden till. Det är bra med variation , jag gillar hösten trots att det är mörkt då man stiger upp nu.

Nytt ljus

I våras märkte jag precis var jag ville bättra på ljuskällan. Runt hörnet av Gauchos box var det beckmörkt , där sitter en  fin stallampa installerad nu. Även en rörelsedetektorlampa då vi går  till vedförrådet har satts upp. Då ser jag lättare när jag tänder i lösdriften också.  Bra med ljus den mörka årstiden, förebygger skador och lyser upp även i sinnet.

Höstsol

Efter regn kommer sol och denna soluppgång är för en liten stund sedan. I går var det leverans av hösilagebalar och det känns bra att förrådet är påfyllt både med halm och hö. Det händer att det kan bli mycket snö även i Skåne som sätter stopp för traktor att komma ner eller upp i vår backe.

efter regn kommer sol rotated
Höstlig soluppgång
hösilage leverans
En gammal trotjänare och hösilage
Nisse

Om en stund kommer Emma och vi kommer att fixa i stallet under det att vi summerar dagarna som gått. Hästrundan Österlen har bjudit in deltagare i Lilla hästrundan mittsyd till gemensamt möte idag i Kivik. Jag kan tyvärr inte åka med eftersom vår kära katt har fått tid till en ögonspecialist i Vellinge. Han har behandlats en längre tid med antibiotika och diverse ögondroppar. Han är bättre, ögat kletar inte längre men hans lins har blivit grumlig. Lite oro i magen känns då jag inte vet vad som kommer att behövas göras. Veterinärkostnaderna går snabbt upp och som jag nu ångrar, är han inte försäkrad. Nisse är en kär familjemedlem och om det är en bra prognos och han klarar av eventuell  narkos/sedering, ska jag betala för honom. Han är värd det. Han har varit hos oss 13 år.

Nisse sover rotated
Nisse

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment