Nytt sto

Trots regn och blåst kommer medryttarna troget. Det är verkligen friskvård att trotsa vädret och ändå ta en ridtur! Till följd av ökat ridande slits även stonas skor till tunna skivor, så även de ska skos om var 7:e vecka nu. Letandet efter en ny lämplig katt fortsätter och jag har skrivit till Aggarps djurhem, utanför Svedala. De har varit aktiva med att rädda och omplacera djur, mestadels hundar och katter sedan 1963. Saknaden efter katt finns kvar trots att tiden läker den värsta saknaden efter Nisse.   

Stor händelse

Den stora händelsen denna nya vecka är det som hände i helgen. I lördags kom ett paso peruanosto till gården från Danmark. Annelie, min sommarvän som jag skrivit om tidigare, har länge önskat en egen paso peruanohäst. Efter tips från min kollega Ellen i Danmark fick vi napp på ett resligt sto. Diana som hästen heter, kom samtidigt med vår Italia från USA 2013. Italia hamnade hos oss i Sverige och Diana blev kvar hos två olika ägare i Danmark. Eftersom Coronarestriktioner fanns kunde inte Annelie komma in i Danmark så då blev det till att ”ställa om”. Lullo, hennes ägare kom med en väninna med henne lördag lunch. Annelie provred och fattade tycke för henne.

Annelie provrider rotated
Annelie provrider
Flott häst

Jag tyckte också hon var en flott häst som de säger på dansk. Därefter lite kontraktskrivande och betalning innan våra nya vänner for tillbaka till Danmark. Kvar blev Diana och boxen bredvid Gaucho var ledig så där fick hon bo över. Nästkommande söndag morgon kom Annelie och hennes mamma tidigt för att ha dagen på sig att transportera hästen söder om Stockholm. Allt packades färdigt och så var det bara att lasta……. De hade sagt att det gick bra med att få upp henne på släpet. Det var bara igår då de skulle passa en tid som de fick ”lyfta” upp henne med linor. Eftersom hon snällt gick in i stallet , tänkte jag inte att det skulle bli ett problem. Men det tog sin tid, och drygt 2 timmar senare, kunde de köra iväg på sin långa färd.

Diana på plats
Diana på plats

Väl framme togs hon in på box och Annelie skickade en bild då hon mumsar på hö. Allt har därefter gått bra, ihopsläpp med ny häst och senare fler hästar fungerar bra.

Diana ihopsläppet
Ihopsläppet

Som tack för hjälpen fick jag dessa fina rosor, ros som är min älsklingsblomma. Det kanske det få veta från ridguiden.nu eftersom de följer min blogg där!

tack för hjälpen bukett rotated
Tack för hjälpenbukett

Annelies första häst  ”mission complited”!  Ska bli roligt att följa hennes nya liv som paso peruanohästägare!

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment