På halvfart

Jag såg ett inslag på instagram som handlade om två åsnor som sprang runt inne i ett stall. Det uppseendeväckande var (tyvärr )inte de söta små åsnor men väl hur stallet var planerat.

Tänk er att boxarna är placerade i mitten i  två rader så att box dörrarna ska kunna öppnas ut mot en gång som det brukar vara .Skillnaden här var att gången gick runt alla boxar i mitten så att en sammanhängande gång bildar en yttre ram inne i stallet. Bredd var  ca 3 meter , tillräckligt för att  motions rida vid dåligt väder om ridhus saknas. Underlaget var någon slags mjuk beläggning men ändå krattbart.

De två små åsnorna  såg ut att tycka det var roligt då de i full fart tävlade mot varandra.

Här hemma är det engelska boxar som gäller. Alltså ingen gång  inne alls. En bit utanför box dörrarna är det gjuten cementplatta. Jag gillar valmöjligheten att ha öppna ovanluckor som de har de flesta dagar. Vid oväder och många minusgrader kan de stängas. Även praktiskt vid nyår för att minska ljus och ljudintryck . Vi har dock inte det problemet här i Havberg då de flesta har hästar , hundar och visar respekt för det lidande som skjutandet kan orsaka.

På halvfart
Gården, stall med engelska boxar

Veckan som har varit  började som det brukar vara men sedan i onsdags har jag åkt på en förkylning och allt går därmed på halvfart. Tyckte att jag kände mig lite bättre på lördagen och för att inte få träningsvärk vid uppehåll en vecka gick jag på träningen. Då jag kom ner  till träningen och satt på bänken för att byta om till träning skor såg jag att jag inte var riktigt alert.

Två olika kängor, en vanlig som jag har till jobb och en stall känga som är impregnerad av gödsel lukt . Det fick mig att le och då jag uträttade ärenden efter träningen passade jag på att ta denna bild. Det var någon mening med misstaget , fick mig att känna mig glad trots förkylnings krämpor.

På halvfart
En konstig morgon  

På halvfart

Innehållsförteckning

På halvfart På halvfart

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment