De kommer tillbaka

En  ny vecka och en sportlovsvecka som medfört  att även Kajsa har lite tid för att komma ut. Hon kom i onsdags , inte bästa vädret men  hon red Heljar en runda och därefter skrittat Graciano i corallen med boots på.

De kommer tillbaka
Kajsa rider Graciano trots regn

Även  Ida och Emma har ridit . I lördags blev det Emmas tur att skritta Graciano och snäll som han är , gick det  utmärkt. Ida instruerade om bättre sits. Det är en annan sadel, en bom lös sadel han  rids med  och  vikten ska komma lite längre fram.

Även Imperia har tränats. Hon är inte lätt, har sin egna synpunkter hur livet ska levas.

De kommer tillbaka
Ida tränar

I veckan har vi tagit oss fram med att lägga ut hö 2 gånger om dagen. Morötter och kvälls hö då de kommer in  . Därefter natt hö . Det är i stort sett de ända de har att se fram emot  dessa tråkiga dagar. Men så kom då ännu en solig lördag och delvis en solig söndag . Vad jag längtade och uppskattade att solen värmde kind och sinne. Det är den bästa  stjäla vården efter denna låånga vinter. Översvämningar vittnar om allt regnande  som  har varit på sistone. Även översvämningar minskar med  solens och värmens påverkan.  

MEN , nu har fler vårblommor valt att lämna vinter vilan och visar sig i sin prakt då solen värmen . Efter solnedgång så sluter de sina blomblad och vilar lite till……

De kommer tillbaka
Krokus

Ett annat glädjande budskap är att vårt tran par har återkommit.  Det var i lördags morse jag hörde för första gången deras urtidsläten ute på ängarna framför oss. De har häckar här sedan flera år tillbaka. Och tänk,  ännu ett år  kommer de till oss. Känner tacksamhet för naturen .

De kommer tillbaka

De kommer tillbaka De kommer tillbaka

Conquista Gård

Ridguiden

Innehållsförteckning

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment