Snäckan får nytt namn

Falsterboveckan har passerat och jag har mest jobbat, det blev ingen gångartshästuppvisning ej heller något besök . Vi har varit med 4 gånger nu och eftersom det inte blir fler pasoperuano föl har jag inget att marknadsföra. Det finns många andra runt omkring i vårt avlånga land som har fantastiska hästar att visa upp. Nu är det deras chans.

För Conquistagårds räkning tycker jag att det blev ett bra avstamp 2022,  100 års jubileum ( lite försenat på grund av pandemin) och att uppvisningen var på stora dressyrbanan. Charlotte och Alexandra tog fram det bästa av de två paso peruano hästarna , mor Lilly och hennes avkomma Graciano. Det är något  fint att minnas .Se uppvidningsvideon på Facebook , gångartshästar.se under rubrik Falsterbohorse show 2022.

Falsterbo horse som vi minns 2022

Snäckan
3 + hela gångartsgänget strax före uppvisningen
Snäckan
Snäckan får nytt namn 5
Snäckan

Det går att skapa lite Falsterbo horse känsla hemma på Conquista gård trots allt.

Snäckan

Både Lilly och Graciano är bättre . Jag har släppt ihop Lilly med Imperia då Lilly  nu går mycket bättre och avlastar inte höger fram som tidigare. Jag fortsätter att smörja in med Voltaren gel morgon och kväll  och gaffelbandsvullnaden har i stort sett försvunnit . Graciano blev omskodd med sin specialsko som i onsdags. Hans upphakningar höger bak, har inte märkts av på ett tag.

För övrigt kan jag nu se de små svalebarnen träna sin flyg färdighet på gårdsplanen. De sitter på marken och flyger upp och så ner igen . Det enda farliga med detta är att vår katt Mister ibland går över gårdsplanen men då kommer hela gänget med svalor och dyker ner mot honom. De har koll på de små….

Eftersom jag förknippar förra bloggens snigel med just vinbärs buskar var jag övertygad om att de hette just vinbärs snäcka men så är det inte . De benämns vinbergs snäcka och jag har lärt mig något nytt. På Wikipedia kan läsa mer om denna  fantastiska skapelse, Helix pomatia som den också heter.  

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment