Skördetider

Veckan som gått har visat sig till det bättre med höbalarna. Det har regnat till och från , men då det har fläktat har Björn  sprätt höet och så kom värmen  nu till helgen … Det blev möjligt att pressa och göra höbalar av det trots allt.

Dess 50 hö balar har jag , min man Johan och yngsta sonen  Erik  hjälp mig att få in de under tak, trots allt. Detta är på grund av två hästras vila denna sommar. Annars skulle de vara ute på sommar bete och ätit upp det med en gång.

Skördetider

För övrigt är det mycket med att skydda hästarna från hästflugor , mm just nu. Jag har köpt in protektion i form av sprayform och som ett nytt  insekts täcke till Lilly utan hals.  Förr gick hon med ett täcke med hals och vad jag förstår har stora hästflugor krupit in via halskragen in på hennes rygg och bitit henne. Idag söndag har jag släppt in henne till Imperia. De har faktiskt nytta av varandra med flugorna då det står tätt intill varandra och så är det den sociala biten att ha någon bredvid sig . All ridning är omöjlig just nu om man inte stiger upp klockan fem eller rider klockan 10.00 på kvällen .

Skördetider

Vissa dagar är inte de bästa för djuren eller för arbetande människor i värmen.

Skördetider

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment