Sommarbesökare hälsar på

Sommarbesökare hälsar på. Det är alltid lika trevligt då hästintresserade hör av sig och vill komma ut för att se paso peruano hästarna. Några trogna besökare är Annelie med mamma och  Annelies  sambo Sebastian. Annelie och Sebastian har köpt en större gård söder om Stockholm. Jag hjälpte Annelie med en paso peruano förmedling  för 1 1/2 år sedan . Ett paso peruano sto Diana från USA som varit i Danmark en tid innan hon kom till Annelie och Sebastian.  Diana och vår nu avlidne kära Italia kom tillsammans från USA. Hon är jätteglad för sin häst Diana och som paso peruano beskrivs i sin ras presentation, är även denna häst mycket samarbetsvillig och trygg då hon rids .   

Anneli och Diana
Annelie o Diana

Det är inte alltid det är bara roligt med hästar . Det har varit mycket oro gällande Gaucho förra helgen . Han fick en ”upphakning ” vänster bakben som han inte har haft på 3 månader. Då den upphakningen släppte så var han blockhalt på det andra bakbenet. Först misstanke om hov abscess sedan märkte jag att han var svullen och varm vid kotan , inte i hoven . Kallt omslag och så har veterinär skrivit ut Metacam , smärtlindrande och anti inflammatoriskt läkemedel.

Han svarar bra på behandlingen och jag ser att han nu kan ligga ner i boxen och resa sig upp utan problem. Fortsatt Metacam  några dagar till och elektromagnetisk  behandling och så hans skrittrundor 10 min x 2 /dag .

Vi har en äldre hingst med krämpor men också en äldre Golden retriever tik, 10 år som har svårt med sin rygg ( förkalkningar i ryggraden) . Det blir kortare promenader , ca 30 minuter är lagom för henne, inga trappor.

de tva kompisarna 2 rotated
De två kompisarna

Det gäller att tänka positivt . Jag gör vad jag kan för att det ska bli bättre,  lindra , vill det sig inte, ska det inte bli så att behålla djuret om det inte finns någon livskvalitet för dom . Det är alltid svårt var gång med sådana beslut, men så är det att ha djur, måste ta ansvar.

cissi o Gaucho 3
Cissi och Gaucho

Cissi har varit mitt stöd denna gångna helg.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment