Stor saknad

Det är svalekvitter i Gauchos box. De tre svalebarnen har lyckats växa ytterligare. Föräldrarna vaktar vid boet nattetid och då sol och värme kommer och därmed insekterna ,är det full rulle på matandet och de tre ungarnas kamp för att bli flygfärdiga. Det är något som  saknas dock . Gaucho förlorade kampen om livet i onsdags.

Distrikt veterinärerna var ute och gjorde nytt ultra ljudundersökning  och gaffelband skadorna framför allt höger fram hade inte läkt som väntat sedan april. Jag har själv sett förändringen i hans sinne. Hans hingst beteende avtagit , gnäggande minskat, tröttheten kan ses i hans vackra ögon. Det var dags för honom att lämna jordelivet. Stor saknad och många sörjer honom så klart. Han var nummer ett ,  den bästa här på gården ,alltid älskvärd och charmig . Snäll och lyhörd. Snygg att se på och han behöll sitt vackra utseende, dock med mindre muskelmassa på rygg och bakdel då han ”vilat” så länge.

Trotjänartjänst AB, Mats,  kom senare på dagen och han lämnade jordelivet vid 17.00 tiden  14/9. Vi har anlitat Trotjänartjänst vid varje tillfälle för avlivning. Ingen häst har självdött utan det är Mats som hjälpt dom ”över” till ett bättre liv.

Hans box står som när de tog ut honom en sista gång . Så får det bli ett tag till. Sorgearbetet tar sin tid. Det var för hans skull detta behövde ske inte för att min saknad. Det är viktigt att ta med sig.

Cissi tar farval rotated
Cissi tar farväl
Cissi tav fraval ^J sista bilden rotated
Sista bilden
gaucho foto 1 av hastfotograf erika 1
Så här ska vi minnas honom ….
Gaucho 3 5
Stor saknad 6
Gaucho 4 1
Stor saknad 7

Gaucho, fotograf Erika Auda

Det kommer bli en samling av minnen av Gaucho E.K längre fram. Just nu känns det svårt, saknaden är för stor och sinnet för känsligt.   

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment