Sveland Hållbart stall med fokus på hållbara hästar

Sveland Djurförsäkringar lanserar nu Sveland Hållbart stall, en stallbesiktning som är utformad med fokus på hållbara hästar, miljö och säkerhet, för att hjälpa stallägare till ett mer hållbart djurägande.

stallinredningar box 2
Sveland Hållbart stall

Sveland Hållbart stall. På besiktningen går Svelands utsände, tillsammans med stallägaren, igenom 27 punkter som bland annat rör stallet, den yttre miljön, rutiner kring foder och utfodring, gödselhantering och andra hållbarhetsrelaterade frågor.

– Vi går igenom allt från hästhållning som till exempel visitering och hovvård, till rena miljöaspekter som att man återvinner ensilageplast på ett korrekt sätt, säger Therese Wijkmark, chef Affärsområde Häst på Sveland Djurförsäkringar.

Om stallet uppfyller samtliga punkter i besiktningen erbjuds alla hästar i stallet 10 procent bonusrabatt på försäkringar i Sveland. Kunden får även ett certifikat i form av en skylt som kan sättas upp i stallet.

Uppfyller det inte alla punkter, kan Svelands experter ge förslag på förbättringar som en hjälp på vägen till ett hållbart stall.

– Det är en gratis rådgivning som vi gärna vill ge våra kunder. Genom att uppfylla Svelands råd kring hållbart stall minimerar stallägaren risken att hästarna drabbas av skador och sjukdomar, och det vill vi premiera, säger Therese Wijkmark.

Hon poängterar att många stallägare runt om i landet redan arbetar med hållbarhetsfrågor på ett bra sätt. Men ibland kan man bli hemmablind i sitt eget stall.

– Då kan man behöva någon som kommer in med helt nya glasögon. Vi har en mycket bred kompetens och här kan vi verkligen hjälpa till.

Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller på Facebook.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment