Tankarna är framåt i tiden v 34

Det brukar vara torsdagar som är min skrivaredag men igår blev det annorlunda. Några semesterdagar som ska spenderas på annan ort än hemma i Havberg. Två av sönerna Erik och Gustav och Gustavs flickvän Emma samt våra tre hundar följer med oss på resan.

den nya har kommit rotated
De tre hundarna är med , Mister är hemma med Sofie

Vi har hyrt en stuga strax utanför Gränna. Satt som igår i bilen på förmiddagen och hann besöka ingenjör Andrés museum på eftermiddagen. En viss Sofie, är snäll och passar hästarna och så nya katten Mister så klart. En nackdel med att ha djur är att man blir bunden till hålla sig hemmavid. Kräver lite planering och omtänksamma människor som ställer upp för att resa iväg. Nu sitter jag här i den fina 1800 tals huset, tidigt på morgonen och skriver. Utanför viner det och regnet smattrar på fönsterrutorna .

huset i Granna
Huset vi hyr
staket
Det småländska fina staketet

Tankarna är framåt i tiden, allt det tråkiga som har hänt med djuren på sistone har vi lagt bakom oss. Jo , så klart Freya , vår dansk svenska gårds hund ska bli opererad i sitt högra bakknä den 14/9 . De såg att knäleden inte låg rätt i sin skål utan hoppar lätt av sin rätta position på hennes röntgen för höft och armbågar. Därmed tar hennes planerade parning slut, tyvärr. Hade varit roligt att få uppleva den biten också efter fölningar vi har varit med.

Vi tränar Imperia på nytt då hon nu är hemma från betet. Hon accepterar att bli ensam i hagen då Lillly rids. Hon har ju Gaucho, farfar i hagen bredvid . Att gå in i stallet går ju, men inte med en gång . Raspa hovarna i boxen går bättre än då hon är uppbunden. Hon är tidskrävande men Ida hjälper till så att det blir av. Som det heter den bästa träningen är just den som blir av. Detta gäller ju även den egna friskvårdsbiten.

Imperia tranas att ga in i stallet
Imperias tränas

Friskvårds boken är med och jag läser ”repriser” då jag kan. En  friskvårdsbit som hör i ihop med denna resa är att byta miljö och ta in nya intryck från natur , kultur  samvaro med nära och kära. Det  ersätter vardagliga funderingar och oro med andra kvalitets tankar. Till exempel så känns inte höstrusket så påtagligt då vi som igår,  tog del av Strindberg , Fraenkel och Andrés polar expedition i tunna kläder och skor. Jag kan varmt rekommendera museum i Gränna och följa de tre männens  hemska öde. På denna tid,  var berömmelsen efteråt , uppmärksamheten i hela världen, den drivkraft som gjorde att de tre drog iväg. Ny kunskap har lagts till världs historian tack vare dom.  

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment