Tiden läker sorgen v 35

Tiden läker sorgen heter det ju och jag känner att det känns att jag gjorde rätt att ta bort Ghia omedelbart då jag såg hennes dilemma.

Det får inte vara min önskan att ha henne kvar henne i livet utan för det som är bäst för henne. Kvar har jag förutom  en bit av hennes svans alla de minnen hon och jag har varit med om. Då jag körde henne till betäckning till exempel. Jag hade som krav att kunna snurra runt på gårdsplanen och så sa jag att hon hade poliovaccinering…..istället för stelkramp, det var när barnen var små och vaccinerades mot alla möjliga sjukdomar.

Likaså alla de lektioner jag tog för att få ordning på hennes galopp. Hon tog galopp steg fram men travade bak. Därefter tog det 10 minuter att få ner henne i varv. Hon var ingen perfekt ridhäst med min första ridhäst och jag tog hand om henne i 18 år efter att hon avställts från tävlingsbanan vid 12 års ålder. Ett annat minne då jag var tvungen att hoppa av henne i full trav då jag tappade ena stigbygeln och fick inte stopp på henne. En annan halvblodshäst hade fått panik  på grund av icke utannonserad jakt och kastat av sin ryttare som stack i full galopp hemåt. Ghia hade aldrig varit i den skogen förut men följde efter (trodde väl att hon var på travbanan igen) . Hon kom hem oskadd men mycket svettig.  Sorgen och saknaden har lättnad och jag finner guldkornen av minnen efter henne. Tacksam för all tid med både svårigheter och glädje.

vantar pa ett avslut pa jordelivet rotated
I väntan på avslut av jordelivet
sista bilden pa Ghia rotated
Sista bilden på Ghia

Av den anledningen var skönt att bearbeta sorgen med en resa till Småland/ Östergötland men familjen och landa lite efter allt . Jag är så tacksam för Sofies hjälp. Hon har för många år sedan själv tagit initiativet att komma ut för att få själen att läka just med hästars hjälp. Vi har följts åt med livets berg och dalbana.

Livet fortsätter och jag ska väva in en ny friskvårdsaspekt och det är att vara med hästar och ta in deras sätt att kommunicera gör en medveten om ödmjukhet och att med rätt verktyg kunna ta hand om hästar i form av ledarskap och känsla av fokus och att vara här och nu.

Att ha ett fritidsintresse är att balansera upp arbetsinsatser genom återhämtning, något som jag tror kommer att bli ännu mer viktigt i framtiden. Vi är gjorda att uppleva , utforska och vara i natur med djur. Inte ta del av det på skärmen. Så mitt budskap denna vecka. Minska skärmtiden och lev livet på riktigt. Ut i naturen  och plocka svamp till exempel ( ta med svamp boken ).

vaga prova 1 rotated
Våga prova dina vingar. Yes you can och få frid i din själ, väx som person.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment