Två intressanta mejl

Skånsk vinter

Den riktiga vita vintern har bytts ut till den ”skånska vinter” med regn och regn och åter regn….

Inget att göra åt. Bara att ta sig igenom . Tidigare var hästarna broddade men de har tagits av nu eftersom risk för hovtramp. Gaucho fick det förra året.

förbättringstips

 De gummihovskydd som man har till islandshästar (och andra) är bra till då de står på box för att skydda bakhovarna då de reser sig. Det är tidskrävande då man har flera hästar att brodda av  varje kväll, så detta kan vara ett förbättringstips.

lite sällskap

Spiragruppen  fortsätter att komma på torsdagar och jag har även nu en från Spira gruppen som arbetstränar hos mig. Roligt med lite sällskap och hon kan så mycket om hästar. Idag har vi efter stallsysslor tvättat Lilly den vita hästen som vill vara svart… och  longerat Ghia i korallen och hon var pigg och busig ! Härliga tecken  på snart 28 åringen.

besökare

Jag  har även fått förfrågan om en annan grupp i kyrkans regi att få komma ut och se träffa de peruanska hästarna, gamla Ghia och Heljar också förstås. Det glädjer mig att människor bryr sig och så klart är de välkomna ut.

mejl nr 1

Jag har fått två intressanta mejl. Det ena kom till hemsidan under kommentar angående grön rehabilitering och Spira projektet. En Elin,  vars son med autism blivit så mycket bättre i lärande och blivit av med sin tics i ansiktet då han började vara med hästar och rida . De har nu en egen häst .

mejl nr 2

Det andra mejlet var från början en paso peruano-fråga men har nu fått foto på en ovanlig färg på avkomma efter Gaucho.E.K.  Han har tidigare en skäck efter ett islandshäststo men detta är ett paso peruano sto med en speciell vit färg , som har fått en paso peruano skäck, min nya upptäckt!  Att bilderna är tagna i VästerNorrland  med mycket snö gör dom ännu mer ljusiga.  Lägg märke till öronspetsarna. Det känns som om Gauchos bruna färg bara räckte delvis.

Edenia

Gauchos avkomma Vasternorrland
Edenia snart 2 år , Gauco E.K avkomma Västernorrland 
Gauchos avkpmma huvudbild VN
Kolla in öronspetsarna, typiskt för en paso peruano

Hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment