Uppskatta det lilla

Tidigare medryttare och Spira deltagare hälsar på idag och jag gläder mig att de återkommer och berättar hur det går för dom. En annan före detta spiradeltagarna,  har utvecklat sin konstnärstalang och målar färgglada motiv med spännande budskap.

Kommer namnet Cissi (från Svedala) upp på någon konstnärs event så är det hon ,  Gauchos tidigare medryttare.

cissi o Gaucho 2
Cissi o Gaucho
Emma pa besok rotated
Emma på besök men valpen Svante
Therese pa besok rotated
Therese på besök med Tryffel

Eftersom vi åkte iväg några dagar i slutet av augusti kom Gauchos hovslagare tid att bli drabbad och inga nya tider kunde får förrän v 38 men så blev det en lucka som idag på eftermiddagen. Så glad jag blev att han hörde av sig . Det är fyra veckor över tiden och vänster sko har ramlat av och då går det inte att rida.

Allt rullar på och jag får en del förfrågningar på mejlen om Gaucho E.K kan stå till förfogande för betäckning 2022 . Han är utlovad till hans uppfödare Ellen Korsgaard på Fyn i Danmark nästa sommar . Ellen köpte ett nytt sto från USA men hon blev inte brunstig denna sommar på grund av en tumör på ena äggstocken som nu är bortopererad . Ellen  har erfarenhet av handbetäckning och är dessutom pensionerad veterinär.

Dessutom ligger en inbjudan kvar från Falsterbo horse show  100 års jubileum kvar sedan 2019. Gaucho har varit med alla tre gångerna så det lär nog bli en fjärde gång för hans del.

Imperia har haft mugg på sin vita kota  och detta har jag behandlat med Salisyra salva 2%. Skorporna lossnade direkt efter väntan på salvans verkan 40 min. Heljar slipper sin skydds huva nu men har eksemtäcket fortfarande för att undvika bakslag med klådan. I sommar har jag inte sett ett endaste eksemsår!

Friskvårdsbiten ska handla om de små tingen att glädjas åt.

Uppskatta det lilla , en rosknopp föll av men fick glädja oss vid matbordet.
Uppskatta det lilla , en rosknopp föll av men fick glädja oss vid matbordet

En enkel promenad ut i naturen gör gott för kropp och skäl. Det är den bästa medicinen / behandlingen för att förebygga Demens sjukdomar enligt Anders Hansen författare till bland annat hjärnstark boken) . Det läggs ner mycket forskning inom läkemedelsindustrin för att få fram ett piller som hjälper mot demens sjukdomar men det har visat sig att den bästa effekten är en daglig promenad. Det minskar risken med 40 %  . Media tycker tydligen inte att det låter tillräckligt spännande  att skriva om det trots den höga lyckandes frekvensen . Se kapitel 8, sid 199, Hälsosamt åldrandet för hjärnan , Hjärnstark av Anders Hansen.

Gå med vänner och prata samtidigt , ”walk and talk”  med eller utan hund, då gör man något för någon annan skull ,vilket är också en viktig ”må bra faktor”. Alltså finn din egen må bra känsla…. Struktur på vardagen är en av mina och så den motion som verkligen blir av . Det kan vara stallsysslor , hag , stallförbättringar eller ridning. Undvika soffan tills man förtjänar att vila i den.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment