Skratt smittar av sig

Ny vecka och jag förstår inte hur dagarna passerar så pass fort. Det samma känsla som med hästarnas hovslagaretider . Man tänker , är det dags nu igen ? Har 8 veckor redan passerat ? I måndags fick Lilly och Heljar nya skor och dessförinnan , i onsdags Gaucho . Det är hovslagare Hannes som tar hand om de tre.

Idag skulle det blivit Graciano och Imperia men jag fick ett sms tidigt i morse från  hovslagaren Kent , den andra hovslagaren jag har, att han var magsjuk. Jag hade förberett allt i detalj , hästarna stod inne, bilarna flyttade , nybryggt kaffe på termos morotsbitar uppskurna . ( ifall det skulle behövas mutas). Med tanke på att det kanske blir svårt att finna nya tider nästa vecka, känner jag att” vardags balansen” är något rubbad . Min enda  lediga dag nästa vecka är onsdag. Inte så mycket att göra åt det, alla kan bli sjuka, bara att invänta ett nytt förslag från hovslagare Kent.

Cissi som omnämndes i förra bloggen , ni vet tidigare Spira anhängare och har även arbetstränat en längre tid hos mig, kom ut idag och hälsade på. Hon erbjöd sig att redan komma 07.30 för att göra mig sällskap då Graciano skulle skos. Detta fick jag avblåsa på grund av sjukdom. Hon och Emma kom senare på förmiddagen. Det blev ett härligt möte. Kändes som där vi sist satte punkt senast fortsatte nästa mening utan att det var något konstigt . Både Cissi , Emma och jag själv har nära till skratt då vi träffas. Idag pratade vi lite om hur man kan känna sig då mannen pantar burkar och flaskor och går ifrån automaten in i affären utan pantkvittot . Detta hände mig i söndags och jag kommer ihåg hur det irriterade mig så till den grad att jag sa ” ja , nu har du inte det förtroendet längre att panta burkar/flaskor” Känner så väl igen mig i sketchen  i  Solsidan då Oves barn trycker på fel knapp och att han vill få kassörskan att ändra  från gåva till returpengar.  Även Emma berättade om en episod i Småland i somras då hon gömde att ge pantkvittot  före betalning och trodde att hon kunde lämna in den på ICA i Staffanstorp, vilket inte gick . Hon både tänkte och visade frustation över beskedet och sa något liknande ”men ge mig pengarna då…..  det handlade om 23 kronor…… , flaskor och burkar som varit i bilen. Gör man rätt ska det uppmuntras och belönas , eller hur? Vi skrattade länge omkring dessa minnen.

Gaucho fick en runda i corallen eftersom Cissi är nyopererad. Snart kommer de och tar en runda i skogen som i tidigare.

Gaucho i corallen
Gaucho i corallen

Gaucho på en livlig, busig  runda i corallen idag .

Även Imperias tränades och Emma tog inne henne  4-5 gånger utan protester , magiskt …..

Dagens ros vill jag ge både Cissi och emma För dagens trevliga, uppmuntrande besök .Varför inte en Astrid Lindgren rosknopp?

Astrid lindgren ros rotated
Skratt smittar av sig 4

Att skratt är bra för själen vet vi. Alla har vi någon dag med lite dysterhet, det är normalt ,men släpp in mera skratt i livet. Det kan vara så enkelt att känna igen sig i person Ove  i solsidan med ett uteblivit pantkvitto.

Skratt smittar av sig.

johanna7
Skratt smittar av sig 5

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment